Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Επιχειρηματική πρόταση καλλιέργειας αρωματικών - φαρμακευτικών φυτών από το Επιμελητήριο Τρικάλων


Επιχειρηματική πρόταση καλλιέργειας αρωματικών - φαρμακευτικών φυτών από το Επιμελητήριο ΤρικάλωνΕπιχειρηματική διέξοδο στον αγροτικό τομέα αποτελεί η καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, όπως τονίστηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης, 12 Μαΐου, το Επιμελητήριο Τρικάλων, σε μια προσπάθεια να ενεργοποιήσει νέους ανθρώπους σε οικονομικά προσοδοφόρες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.
 
Τις δυνατότητες καλλιέργειας, μεταποίησης αλλά και εμπορίας των Ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, ανέλυσαν διεξοδικά οι ομιλήτριες της εκδήλωσης Δρ. Ελένη Μαλούπα, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Γενετικής-Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων και Δρ. Κατερίνα Γρηγοριάδου, Γεωπόνος-Βιοτεχνολόγος, αναφερόμενες στην αξιοποίηση της επένδυσης αλλά και στις προϋποθέσεις δημιουργίας μιας επιτυχημένης μονάδας καλλιέργειας και μεταποίησης.
 
“Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε επιχειρηματικές κινήσεις σε συνδυασμό με τον αγροτικό τομέα”, τόνισε χαρακτηριστικά, στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος, μιλώντας για “ισχυρά κίνητρα δημιουργίας ομάδων παραγωγών στο πεδίο των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών” μπροστά σε ένα ευρύ κοινό που βρέθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του επιχειρηματικού φορέα.


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου