Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Βέροια. Πραγματική γιορτή γαστρονομίας!

 
Πραγματική γιορτή γαστρονομίας!
 
Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 29/5 στην Πλατεία Ελιάς η γιορτή γαστρονομίας για θέμα το ροδάκινο, που διοργάνωσε ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ροδάκινου.

Στην πλατεία στήθηκε μετά τις 12, μια ανοιχτή κουζίνα (pop-up-kitchen) και ο καταξιωμένος σεφ Άρης Τσανακλίδης μαγείρεψε συνταγές με βάση το ροδάκινο κι έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν τις πραγματικά δημιουργικές εμπνεύσεις του. Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με θέμα το φεστιβάλ παραγωγής του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας. Ο διατροφολόγος Αθανάσιος Τόπης μίλησε για την διατροφική αξία του ροδάκινου. Στην εκδήλωση συμμετείχε και το ΔΙΕΚ Βέροιας με τις γευστικές προτάσεις των σπουδαστών του τμήματος μαγειρικής. Οιι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δωρεάν παγωμένη γρανίτα ροδάκινου, ενώ από ειδικά διαμορφωμένο χώρο διανεμήθηκαν ποσότητες φρέσκου ροδάκινου και κομπόστας.

Ήταν μία εκδήλωση που σίγουρα πρόβαλε (στους ντόπιους προς το παρόν…) την γαστρονομική-θρεπτική αξία του ροδάκινου κάτι που θα γίνει πιστεύουμε στα επόμενα χρόνια... και έξω από τα σύνορα της πόλης!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου