Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Στα Τρίκαλα τα καλύτερα …Ιαματικά λουτρά της Ευρώπης για όλες τις παθήσεις


Αχιλλέας Λασπάς: Στα Τρίκαλα τα καλύτερα …Ιαματικά λουτρά της Ευρώπης για όλες τις παθήσεις Εκταμίευση των πρώτων χρημάτων για το πιο φιλόδοξο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής Τρικάλων.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr κατά πλειοψηφία (δεν πείστηκαν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι) το Δημοτικό Συμβούλιο, ενέκρινε την εκταμίευση 4.500 ευρώ, για την συμμετοχή του Δήμου Τρικκαίων σε σύσταση δικτύου ΟΤΑ με την μορφή αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Δίκτυο Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας-ΔΙΑΜ».

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αχιλλέας Λασπάς αφού χαρακτήρισε την ποιότητα του Ιαματικού νερού βάσει αναλύσεων που βρέθηκε στο Ρίζωμα Τρικάλων ως το «κορυφαίο της Ευρώπης», επισήμανε πως «αναμένεται η υγειονομική έκθεση σε 15 μέρες για ποιες παθήσεις μπορεί να θεραπεύσει αν και εκτιμώ πως θα είναι για όλες» και πρόσθεσε «με την έκθεση αυτή ολοκληρώνεται η διαδικασία για την κατάθεση της μελέτης ως το τέλος του χρόνου για να πάρουμε την πιστοποίηση για Ιαματικά Λουτρά, που θα την πάρουμε 100%», ζητώντας την έκκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για συμμετοχή του Δήμου στο ΔΙΑΜ.

Σκοπός του Δικτύου θα είναι, η ανάδειξη, προβολή και προστασία των ιαματικών πηγών των Δήμων και του περιβάλλοντός τους, η ανάδειξη και προβολή, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, των ιαματικών πηγών των Δήμων, κάθε μορφής υδροθεραπευτικής αγωγής, πρόληψης και ευεξίας καθώς και όλων των στοιχείων ιστορίας και πολιτισμού, που συνδέονται με τις ιαματικές πηγές, η υποστήριξη όλων των μορφών θεραπευτικής αγωγής, πρόληψης και ευεξίας με χρήση των ιαματικών πηγών των Δήμων, η καθιέρωση, ανάδειξη και προβολή της διαφορετικότητας των ιαματικών πηγών των Δήμων καθώς και η υποστήριξη και προώθηση κάθε εναλλακτικής μορφής τουρισμού στις περιοχές των ιαματικών πηγών, η επιστημονική έρευνα, τεκμηρίωση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των θεραπευτικών ενδείξεων-αντενδείξεων των ιαματικών πηγών των Δήμων και του περιβάλλοντος και η διενέργεια ημερίδων, επιμορφωτικών σεμιναρίων, συνεδρίων, επιστημονικών συναντήσεων που αφορούν στην αειφόρο διαχείριση των ιαματικών πηγών των Δήμων και του περιβάλλοντός τους.

Το Δίκτυο για την επίτευξη των πιο πάνω στόχων θα προβαίνει σε κάθε ενέργεια και συμμετοχή που θα συμβάλλει στην υλοποίηση των σκοπών του, όπως, στην συμμετοχή ευρωπαϊκών προγραμμάτων και προγραμμάτων διεθνών φορέων, στη διεξαγωγή μελετών, διοργάνωση διαλέξεων, ημερίδων, σεμιναρίων ή άλλων συναφών εκδηλώσεων σε συνεργασία με δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, φυσικά ή νομικά πρόσωπα από την Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Τη συμμετοχή τους στο Δίκτυο έχουν ήδη δηλώσει οι Δήμοι Δελφών, Ιστιαίας-Αιδηψού, Μακρακώμης, Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, Σοφάδων και Λαμιέων και έδρα του Δικτύου θα είναι η Αιδηψός.

Το αρχικό κεφάλαιο της ΔΙΑΜ, θα εξαρτηθεί από το πόσοι θα συμμετέχουν και είναι απαραίτητο για την έναρξη των εργασιών της Εταιρίας και συντιθέμενο από τις εισφορές των Μελών της. Η συνεισφορά του καθενός από τους εταίρους ανέρχεται σε 2.500 ευρώ για τους Δήμους με πληθυσμό έως 20.000 κατοίκους και 4.500 ευρώ για τους Δήμους με πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων όπως αυτός των Τρικκαίων.

Πέρα από την έκκριση συμμετοχής του Δήμου στο ΔΙΑΜ, ορίστηκε ως τακτικός Εκπρόσωπος του Δήμου ο Αχιλλέας Λασπάς με αναπληρωτή τον Ηλία Παπανικολάου.

«Είναι φίλοι μας οι συμμετέχοντες στο Δίκτυο και μας βοήθησαν και δεν θα μείνουμε σε αυτή την υπόθεση με μια απλή συμμετοχή γιατί έχουμε να κερδίσουμε ως Δήμος πάρα πολλά», ανέφερε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου που σχεδιάζει να μετατρέψει τον Δήμο Τρικκαίων σε κορυφαία …λουτρόπολη της χώρας…



πηγή: http://www.trikalanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου