Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ηφαίστεια, παγετώνες και καταρράκτες ... σε μια αίθουσα!

 
θαλασσινός έκθεση φωτογραφία τοπία
 
της Κατερίνας Παντινάκη
 
Η έκθεση "RAW land{Σ}capes" του Γιώργου Θαλασσινού θα φιλοξενηθεί στο χώρο της ΕΦΕ Κρήτης (Δουκός Μποφώρ 20) στο Ηράκλειο, από τις 4 ως τις 12 Ιουνίου.
 
Μία έκθεση φωτογραφίας που ... μας ταξιδεύει θα φιλοξενηθεί από το Σάββατο 4 Ιουνίου ως τις 12 Ιουνίου, στο χώρο της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης (Δουκός Μποφώρ 20) στο Ηράκλειο.

Η έκθεση με τίτλο "RAW land{Σ}capes" που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Θαλασσινού είναι το πρώτο εγχείρημα του νέου φωτογράφου, που εκθέτει για πρώτη φορά, διαθέτοντας τη δουλειά του στην κρίση του κοινού.
 
Η έκθεση περιλαμβάνει τοπία από την Ισλανδία, τη Νορβηγία και την Ιορδανία, μέρη στα οποία ο ίδιος ταξίδεψε, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και τοπία από γωνιές της Ελλάδας τα οποία ο Γιώργος Θαλασσινός "αιχμαλώτισε" με το φωτογραφικό του φακό.

Η θεματολογία που προσελκύει το ενδιαφέρον του Γ. Θαλασσινού περιλαμβανει σχεδον μόνο τοπία - μέχρι τώρα τουλάχιστον. "Αυτό συμβαίνει γιατί μου αρέσει να βρίσκομαι έξω στη φύση που μου προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας" - λέει ο ίδιος.
 
θαλασσινός έκθεση φωτογραφία τοπία
 
Ο Ηρακλειώτης φωτογραφός "μετράει" μόλις δύο χρόνια στο αντικείμενο. Δύο χρόνια κατά τα οποία με "όπλο" τη φωτογραφική του μηχανή, ταξιδεύει, αντικρίζει εικόνες που τον γοητεύουν και τις καταγράφει με το φακό του.
 
Μάλιστα αυτό που ξεκίνησε ως χόμπι, πλέον εξελίσσεται σε ... δεύτερη δουλειά, καθώς "οργανωμένα πια δημιουργώ γκρουπ, με σκοπό να επισκέπτομαι μέρη, ανά τον κόσμο, στα οποία δύσκολα κανείς αποκτά πρόσβαση". Κάπως έτσι, φτάνει σε ηφαίστεια, παγετώνες και καταρράκτες που φωτογραφίζει, χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές που διδάσκεται σε σεμινάριο φωτογραφίας.
 
θαλασσινός έκθεση φωτογραφία τοπία
 
Τα έργα του, πολλά από τα οποία ... κόβουν την ανάσα, έχουν ήδη κερδίσει τα βλέμματα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τα επιλέγουν για να διακοσμήσουν χώρους!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου