Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Αθήνα. Θηροφύλακας απελευθέρωσε τα αγριοπούλια που αιχμαλώτιζε σε κτίριο του Υπουργείο Περιβάλλοντος ένοικος της πολυκατοικίας

 
Θηροφύλακας απελευθέρωσε τα αγριοπούλια που αιχμαλώτιζε σε κτίριο του Υπουργείο Περιβάλλοντος ένοικος της πολυκατοικίας
 
Δικογραφία σχημάτισε η Θηροφυλακή εις βάρος του άνδρα που κρατούσε αιχμάλωτα 29 αγριοπούλια (καρδερίνες, λούγαρα και κοτσύφια) σε 18 κλουβιά τα οποία είχε τοποθετήσει μαζί με 15 παγίδες (καπατσέδες) στην κοινόχρηστη ταράτσα του επταώροφου κτιρίου όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Α.Π.ΕΝ.) στο κέντρο της Αθήνας στη διεύθυνση Πατησίων 147.
 
Η καταγγελία για την αιχμαλωσία των πτηνών έγινε στο Δασαρχείο Αθηνών το οποίο και επικοινώνησε με τον θηροφύλακα Αλέκο Κόκκαλη της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος πήγε για έλεγχο στις 16 Μαΐου και βρήκε ό,τι του είχαν περιγράψει στην κυριολεξία πάνω από τη Διεύθυνση του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής και τη Διεύθυνση Βιοποικιλότητας Εδάφους.

Ο κ. Κόκκαλης, που επικοινώνησε με το
www.zoosos.gr, μας εξήγησε ότι στους έξι ορόφους του κτιρίου στεγάζονται οι υπηρεσίες του υπουργείου ενώ στο έβδομο όροφο διαμένει ένας 45χρονος που είχε μετατρέψει την κοινόχρηστη ταράτσα – όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που τράβηξε, σε παγίδα για άγρια πουλιά.
Ο κ. Κόκκαλης όταν ζήτησε την βοήθεια μιας διευθύντριας των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ διαπίστωσε ότι εδώ και ένα χρόνο οι υπάλληλοι γνώριζαν αυτή την κατάσταση αλλά περαμένει άγνωστο γιατί δεν κινήθηκαν εγκαίρως για την προστασία των πτηνών και του περιβάλλοντος αφού αυτή και η δουλειά τους.

Τα πουλιά κατασχέθηκαν και απελευθερώθηκαν στον Υμηττό και εις βάρος του 45χρονου πουλοπιάστη σχηματίστηκε δικογραφία για τέσσερα αδικήματα δηλαδή κατηγορείται για θήρα σε περιοχή που απαγορεύεται, για κατοχή και χρήση παγίδων, για διατήρηση σε αιχμαλωσία άγριων πτηνών.



πηγή: https://www.zoosos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου