Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Θεσσαλονίκη. Εβδομάδα Περιβάλλοντος με συμμετοχή παιδιών και ενηλίκων στην Καλαμαριά

 
 
Ο δήμος Καλαμαριάς στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος συμμετέχει φέτος στον εορτασμό με πολλές πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για μαθητές και ενήλικες, που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν τους δημότες μικρούς και μεγάλους στις έννοιες του περιβάλλοντος και του εθελοντισμού και να παροτρύνει τους ενήλικες στη συνειδητή συμμετοχή, για να αναβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής όλων.

Συγκεκριμένα, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου, διοργανώνουν από τις 5 έως τις 10 Ιουνίου, την «Εβδομάδα Περιβάλλοντος 2016» με μια σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους στη διάρκεια των οποίων θα συμμετάσχουν Δημοτικά Σχολεία, Φορείς Ανακύκλωσης, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι, καθώς και πολίτες που είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος.

Η εβδομάδα περιβάλλοντος ανοίγει την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 9.00 το πρωί με μία δράση εθελοντικού καθαρισμού του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς, η οποία θα υλοποιηθεί με τη βοήθεια εθελοντικών ομάδων και μεμονωμένων ατόμων. Τόπος συνάντησης για την έναρξη της δράσης ορίζεται ο πολυχώρος Τέχνης Remezzo και ώρα συνάντησης 9:00. Παράλληλα, την ίδια μέρα, στην Πλατεία Δημαρχείου, στις 11:30 το πρωί, η Αντιδημαρχία γιορτάζει το πράσινο και βοηθά να ομορφύνουν οι πολίτες τα μπαλκόνια, χαρίζοντάς ένα φυτό, το βράδυ στις 8.30 στον ίδιο χώρο μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν την ξεκαρδιστική παράσταση του καραγκιοζοπαίχτη Αγάπιου Αγαπίου με τίτλο «Το μαγικό καράβι».

Την Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 09:00, στο Πάρκο Φοίνικα, το 8ο και 9ο Δημοτικό Σχολείο θα συμμετάσχει σε δύο παράλληλες δράσεις. Η πρώτη δράση αποτελεί ένα διαδραστικό παιχνίδι με τίτλο «Ελάτε να σώσουμε τον πλανήτη», ενώ στη δεύτερη δράση τα παιδιά θα κατασκευάσουν ζώα από πηλό.

Την Τρίτη 7 Ιουνίου, στις 09:00, στο 7ο Νηπιαγωγείο (Νυμφών 1) και 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς (Βρυούλων 51) οι μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων τους και των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου, θα προχωρήσουν σε φύτευση εποχιακών φυτών στους κήπους των σχολείων τους.

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 09:00, στο Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου θα υλοποιηθεί το θεατρικό παιχνίδι «Αγκαλιάζω τη Γη...αγκαλιάζω τη Ζωή» καθώς επίσης και κατασκευή ζώων με πηλό. Θα συμμετάσχει το 8ο και 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 17:30, θα συναντηθούν όσοι ποδηλάτες θέλουν στην Πλατεία Δημαρχείου, και θα αποδείξουν ότι το ποδήλατο αποτελεί το πιο διασκεδαστικό και οικολογικό μέσο μεταφοράς. Οι ποδηλάτες θα κινηθούν στο οδικό δίκτυο της Καλαμαριάς, και θα καταλήξουν στην Πλατεία Δημαρχείου, όπου θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα και θα κληρωθούν δώρα με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής. Παράλληλα, στις 7 το βράδυ με σημείο εκκίνησης τον Ερωτικό Mare, ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα» θα συμμετάσχει στον καθαρισμό της ακτής «Κατιρλί – Κουρί – Αρετσούς».

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου, στις 08:30, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με τα μέλη της Παιδικής Βιβλιοθήκης Συνοικισμού Καραμπουρνάκι (Κούσκουρα 32), θα πρασινίσουν την βιβλιοθήκη με τη φύτευση εποχιακών φυτών.

Η «Εβδομάδα Περιβάλλοντος» θα κλείσει το πρωί της Παρασκευής, 10 Ιουνίου στις 10:00 το πρωί, στο Πάρκο Κερασούντος, με το «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ε.Ε.Α.Α. (Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης). Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά θα εξοικειωθούν με την ιδέα της Ανακύκλωσης και θα εκπαιδευτούν για το είδος των υλικών που μπορούν να ανακυκλωθούν.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου