Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού. Ενημέρωση μαθητών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας


Dhmotiko Peletwn_2016Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού υλοποίησε και φέτος επισκέψεις σε σχολεία της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Χελώνας. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Μαΐου και πρόκειται για μία εκδήλωση ενημέρωσης η οποία ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια στις ΗΠΑ και που αποκτά όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς, οι χελώνες, ενώ υπάρχουν για περισσότερα από 150 εκ. χρόνια στον πλανήτη μας, σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες με ορισμένα από τα είδη τους να απειλούνται με εξαφάνιση!
 
Οι επισκέψεις περιβαλλοντικής ενημέρωσης για τη χελώνα πραγματοποιούνται τα τελευταία τρία χρόνια από τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης σε σχολεία της προστατευόμενης περιοχής, και αφορούν στην παρουσίαση «Χελώνες, οι απόγονοι των δεινοσαύρων» στο πλαίσιο της οποίας επισημαίνονται οι απειλές και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι χελώνες παντός είδους. Η προβολή διαμορφώνεται κάθε φορά σε εύληπτη γλώσσα προκειμένου το μαθητικό κοινό κάθε ηλικίας να γνωρίσει τα διάφορα είδη χελωνών που διαβιούν στην περιοχή (χερσαίες, θαλάσσιες και του γλυκού νερού), τα χαρακτηριστικά και τις συνήθειές τους, καθώς και να ενημερωθεί για το καθεστώς προστασίας τους.

Το φετινό πρόγραμμα περιλάμβανε ενημέρωση μαθητών σε δύο Δημοτικά Σχολεία της Αρκαδίας. Στις 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη περιβαλλοντικής ενημέρωσης στο Δημοτικό Σχολείο Τυροσαπουνακαΐικων (73 μαθητές), με το Δημοτικό Σχολείο Πελετών (7 μαθητές) να ακολουθεί στις 23 Μαΐου.



πηγή: http://www.fdparnonas.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου