Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Παγκόσμια Ανακοίνωση Γαλάζιων Σημαιών στην Ελλάδα

 
 
3.462 ακτές και 660 μαρίνες βραβεύτηκαν με «Γαλάζια Σημαία» στον κόσμο. Ολοκληρώθηκε η Τελετή στη Χαλκιδική. 3η η Ελλάδα Παγκοσμίως με 430 ελληνικές ακτές και 9 μαρίνες το 2016
 
Αναβαθμίζεται η εικόνα της Ελλάδας στην διεθνή κονίστρα της Παγκόσμιας Περιβαλλοντικής Προστασίας με την πραγματοποίηση της 1ης επίσημης τελετής ανακοίνωσης βράβευσης ακτών και μαρίνων των 50 χωρών του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» σήμερα (Σ.Μ. την 25-5-2016) στην Χαλκιδική με την συμμετοχή εκπροσώπων του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education - FEE).
 
Πρόκειται για ιστορικό γεγονός για την Ελλάδα αφού, μέχρι το 2015, η ανακοίνωση των «Γαλάζιων Σημαιών» για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα γινόταν κάθε χρονιά με δελτίο τύπου από την έδρα του FEE στην Δανία. H επίσημη τελετή ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης 25 Μαίου με την πραγματοποίηση βιωματικών εργαστηρίων για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Χαλκιδικής, ενώ ακολούθησε επίδειξη ναυαγοσωστικής από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. H τελετή κορυφώθηκε με την αναγγελία των αποτελεσμάτων για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με ευρηματκό τρόπο από τους ίδιους τους μαθητές στην παραλία του ξενοδοχείου Porto Carras Grand Resort παρουσία των προσκεκλημένων της εκδήλωσης. Προηγήθηκαν οι σχετικοί χαιρετισμοί από τους επισήμους, όπου ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κύριος Δημήτρης Τρυφωνόπουλος επισήμανε τη δυναμική του θεσμού της «Γαλάζιας Σημαίας» για την ανάδειξη της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ενός τουριστικού προορισμού. Όπως πρόσθεσε, η φετινή εικόνα του ελληνικού τουρισμού δείχνει ότι και το 2016 θα στεφθεί με άνοδο στις αφίξεις ξένων τουριστών συμπληρώνοντας ότι παρακαταθήκη για την ανέλιξη των τουριστικών μεγεθών της χώρας αποτελεί η εικόνα των καθαρών ακτών μας και η συνεχής βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας. H εκδήλωση ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι με την έπαρση της «Γαλάζιας Σημαίας» στο Porto Carras Grand Resort. Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής, οι πολιτειακές αρχές της Χαλκιδικής, καθώς και φορείς του τουριστικού χώρου.

Οι Ελληνικές Βραβεύσεις
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με «Γαλάζια Σημαία» για το 2016. Υπογραμμίζεται ότι με 430 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα το 2016 διατήρησε την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 52 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής.
 
Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.462 ακτές, 660 μαρίνες και 21 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο (η βράβευση σκαφών πραγματοποιείται για πρώτη φορά από το ίδρυμα). Οι βραβεύσεις όλων των χωρών του Βορείου Ημισφαιρίου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, βρίσκονται αναρτημένες από σήμερα στη νέα διεθνή ιστοσελίδα www.blueflag.global
 
Τονίζεται ότι το Πρόγραμμα και η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού καθώς και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Porto Carras Grand Resort, των προϊόντων πρόσβασης Mobi-mat και της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων.


πηγή: http://eepf.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου