Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Ισπανοί συνεταιριστές –παραγωγοί κομπόστας ροδάκινου στο Δήμο Βέροιας


Ισπανοί συνεταιριστές –παραγωγοί κομπόστας ροδάκινου στο Δήμο ΒέροιαςΣυνεταιριστές –παραγωγοί κομπόστας ροδάκινου, από την περιοχή Binaced της Αραγονίας (κοντά στα Πυρηναία Όρη) της Ισπανίας, επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Βέροιας κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη στο Δημαρχείο την Τρίτη 17 Μαΐου. Οι ισπανοί Συνεταιριστές συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών ομάδας παραγωγών Ν. Ημαθίας κυρίους Χρήστο Γιαννακάκη και Δημήτριο Λογγιζίδη αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν και την πρωτοβουλία της συνάντησης. Ο Συνεταιρισμός τους ονομάζεται S.C.C. San Markos Binacetense Lt.da και μεταποιεί φρούτα, κυρίως ροδάκινα, συμπύρινα και επιτραπέζια, αχλάδια και βερίκοκα.

Η επίσκεψή τους εντάσσεται σε ένα πλάνο ενημέρωσης, ανταλλαγής εμπειριών και πρακτικών, στο προϊόν που παράγουν.

Κατά τη συνάντηση εξέφρασαν την άριστη εντύπωση που τους προκάλεσε η πόλη μας, ενώ ενδιαφέρθηκαν για τη λειτουργία του Δήμου, το επιχειρηματικό προφίλ της περιοχής, τις υποδομές και τη σχέση των αγροτών με το Δήμο. Ιδιαίτερα θετική εντύπωση τους προκάλεσαν, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που συνάντησαν στα εργοστάσια κονσερβοποιίας της περιοχής μας, (κατά δήλωσή τους) «οι καλύτερες που έχουμε δει ανάμεσα σε πολλές χώρες που επισκεφτήκαμε».

Ο Δήμαρχος τους εξήγησε ότι η περιοχή μας παράγει και εξάγει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας παραγωγής κομπόστας, με υψηλά ποιοτικά στάνταρ. Αναφέρθηκε ακόμη στη σχέση του Δήμου με τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής, απάντησε στις ερωτήσεις τους, ενώ τόνισε ιδιαίτερα το σημαντικό ρόλο του πρωτογενή τομέα στην οικονομία της πόλης, διαχρονικά.



πηγή: http://www.alli-apopsi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου