Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

«Η σύνδεση του Τουρισμού με την αγροδιατροφή και τον πολιτισμό θα μεγενθύνει τα τουριστικά έσοδα»


«Η σύνδεση του Τουρισμού με την αγροδιατροφή και τον πολιτισμό θα μεγενθύνει τα τουριστικά έσοδα»Σε πλήρη εξέλιξη είναι το σχέδιο δράσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για την σύνδεση του τουρισμού με τον τομέα της αγροδιατροφής και του πολιτισμού, με στόχο την μεγέθυνση του κοινωνικού αποτυπώματος του τουρισμού στην ελληνική κοινωνία και την αύξηση του τουριστικού εισοδήματος της χώρας.
 
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος στην ειδική εκδήλωση του συνδέσμου, ενόψει των εορτών, επεσήμανε ότι πλέον είναι κοινά αποδεκτό ότι ο τουρισμός είναι το όχημα που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση και εξέφρασε την εκτίμηση ότι για πολλά χρόνια ακόμα ο κλάδος αυτός της οικονομίας θα συνεισφέρει τα μέγιστα.
 
Για τη νέα χρονιά του 2018 ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ σημείωσε ότι τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα θετικά εστιάζοντας στο γεγονός της εκ νέου αύξησης των αεροπορικών θέσεων για την Ελλάδα κατά 4% σε σχέση με τον περυσινό Νοέμβριο. Για το 2017 επανέλαβε ότι τα έσοδα θα διαμορφωθούν στα 14,5 δισ. ευρώ.
 
Στα «αγκάθια» για τη νέα χρονιά, ο κ. Ρέτσος έβαλε στο κάδρο το ζήτημα των γεωπολιτικών εξελίξεων και της αστάθειας στη Ν.Α Μεσόγειο, την Τουρκία που ανακάμπτει δυναμικά, αλλά και το φόβο των Ευρωπαίων να ταξιδεύσουν μετά και τα τελευταία τρομοκρατικά γεγονότα.
 
Μεγάλο ζήτημα για το ΣΕΤΕ παραμένει η φορολόγηση των τουριστικών επιχειρήσεων, που σε συνδυασμό με το τέλος διανυκτέρευσης, κάνει πολύ δύσκολη την κατάσταση για τις μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις. Ο κ. Ρέτσος εκτίμησε ότι η επιβάρυνση από το τέλος διανυκτέρευσης για τις επιχειρήσεις θα ανέρχεται σε 6%, που θα προστίθεται στα υπόλοιπα φορολογικά βάρη. Μάλιστα τόνισε ότι η επιβολή αυτή του φόρου δεν θα βοηθήσει στα έσοδα του κράτους.
 
Με το βλέμμα στραμμένο στις επενδύσεις ο κ.Ρέτσος ανάφερε ότι η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού αλλά και η δικαιοσύνη είναι οι παράγοντες που λειτουργούν ανασταλτικά στην προσέλκυση των επενδύσεων. Είναι πολύ σημαντικό για τον επενδυτή να γνωρίζει που και πότε θα επενδύσει, συμπλήρωσε ο κ. Ρέτσος και πρόσθεσε ότι αυτό το ζήτημα ηχεί πιο σημαντικό ακόμα και από τη φορολογία.
 
Παραμένοντας στην επιχειρηματική ατζέντα, ο κ. Ρέτσος αναφερόμενος στη ρύθμιση των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων αφού σημείωσε ότι ξεκινάει μια θετική διαδικασία τόνισε ότι αυτή είναι μακριά στο να δώσει λύση στο πρόβλημα.


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου