Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Θεσσαλονίκη. Εξηγήσεις για την βλάβη του βιολογικού σταθμού Λαγκαδά από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Ηλία Τζαγγάνα


Εξηγήσεις για την βλάβη του βιολογικού σταθμού Λαγκαδά από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Ηλία ΤζαγγάναΜε ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Πρόεδρος Ηλίας Τζαγγάνας προσπάθησε να εξηγήσει γιατί δεν λειτουργούσε ο βιολογικός σταθμός Λαγκαδά την μέρα επίσκεψης κλιμακίου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 
 
Διαβάστε παρακάτω την ανάρτηση του στο facebook

Την Παρασκευή 8/12/2017 όντως πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον βιολογικό σταθμό Λαγκαδά και βρέθηκε εκτός λειτουργίας. Θα πρέπει όμως να εξηγηθεί ο λόγος για τον οποίο ήταν εκτός λειτουργίας. Ο βιολογικός υπέστη σοβαρή βλάβη πριν από περίπου δέκα ημέρες και αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες επισκευής του. Και μάλιστα κατά την ημέρα της επίσκεψης του κλιμακίου εργάζονταν τα συνεργεία του ανάδοχου στον οποίο ανατέθηκαν οι εργασίες επισκευής. Οι εργασίες ξεκίνησαν αμέσως μόλις διαπιστώθηκε το πρόβλημα αλλά ήταν αδύνατον να επισκευαστεί άμεσα λόγω της σοβαρότητας του. Οι εργασίες συνεχίζονται ακόμη μέχρι να επισκευαστεί και να μπει σε πλήρη λειτουργία.
Ο χρόνος επισκευής εκτιμάται εως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Η διοίκηση του Δήμου και ο ίδιος ο Δήμαρχος έχουν δείξει την ευαισθησία τους σε περιβαλλοντικά θέματα και πρόσφατα έπειτα από μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να εντάξει στο νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δυο μεγάλα περιβαλλοντικά έργα. Το ένα είναι ο βιολογικός σταθμός του Σοχού και το άλλο είναι τα δίκτυα αποχέτευσης λυμάτων του Ζαγκλιβερίου με τον βιολογικό σταθμό. Πρόσφατα υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο για την κατασκευή των δικτύων του Ζαγκλιβερίου και προχωράει η διαγωνιστική διαδικασία του βιολογικού. Επομένως η ευαισθησία για την οποία γίνεται λόγος υπάρχει και επιδεικνύεται έμπρακτα πλην όμως υπάρχουν και πολύ χρονοβόρες διαδικασίες.
Την ευαισθησία όμως θα πρέπει κάποιοι να δείξουν και στο θέμα του ΧΥΤΑ Μαυροράχης και δεν την δείχνουν. Αντιθέτως εμείς την δείξαμε αλλά δεν ακουστήκαμε.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου