Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Ο τουρισμός απέκτησε το μουσείο του

 
 
Η Ελλάδα είναι η χώρα που γεννήθηκε ο τουρισμός ή περιηγητισμός, με τον Ηρόδοτο να αποτελεί τον πρώτο περιηγητή της ιστορίας (485 – 421 π.Χ.) φτάνοντας μέχρι τη Σικελία, την Αίγυπτο και την Περσία και πολύ αργότερα τον Παυσανία, ο οποίος μέσα από το έργο του «Ελλάδος περιήγησις» (περί το 150 μ. Χ.) περιέγραψε με ακρίβεια τα μνημεία της αρχαϊκής και κλασικής περιόδου.
 
Το πρώτο μουσείο τουρισμού στη χώρα, που αποτελεί πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό, δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει μέσω των εκθεμάτων του ένα μεγάλο τμήμα της διαδρομής του ελληνικού τουρισμού.

Στο μουσείο παρουσιάζονται εκθέματα από στιγμές ορόσημα του ελληνικού τουρισμού, μερικές από τις πρώτες αφίσεις του ΕΟΤ, συλλεκτικά ενθύμια από την Ολυμπιακή Αεροπορία, η διπλωματική τσάντα του νομπελίστα και διπλωμάτη Γεώργιου Σεφέρη, η βαλίτσα με τα αρχικά του Γεωργίου Παπανδρέου, προγράμματα του Ελληνικού Φεστιβάλ, παλιά αντικείμενα από ιστορικά ελληνικά ξενοδοχεία.

Τα ενθυμήματα είναι τοποθετημένα με θεματική σειρά ώστε να διαγράφεται η ιστορική πορεία του ελληνικού τουρισμού, από τον περιηγητισμό και τον κρατικό σχεδιασμό έως την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Oι θεματικές ενότητες είναι ο περιηγητισμός, ο EOT, η τουριστική προβολή, οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, τα ταξιδιωτικά γραφεία, η Ολυμπιακή Αεροπορία, η ελληνική ξενοδοχία, ο θαλάσσιος τουρισμός, οι τoυριστικές εκδόσεις.

Ο χώρος στην οδό ∆εινοκράτους 1–3 στο Κολωνάκι είναι η «απαρχή» του Μουσείου και σκοπός είναι, ο συνεχής εμπλουτισμός και η ανάπτυξή του, όπως τόνισε μιλώντας στο Tornos News η πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό κα Ειρήνη Μαντζαβελάκη – Βασιλοπούλου. Το Μουσείο λειτουργεί κατόπιν ραντεβού (τηλέφωνο επικοινωνίας 6989651594).



πηγή: https://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου