Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Πήλιο. Στα 50 εκ. το χιόνι στις Αγριόλευκες. Ανοιχτό τό χιονοδρομικό

 
 
 
Πυκνό χιόνι, αλλά με λιγότερη ένταση από χθες (Σ.Μ. Παρασκευή),  έπεφτε όλη τη νύχτα, στο κεντρικό Πήλιο, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει τα 25 εκατοστά στα Χάνια και τα 50 εκατοστά στις Αγριόλευκες.
Το κρύο είναι ιδιαίτερα τσουχτερό στις κορυφές του Πηλίου και στα Χάνια τα θερμόμετρα έδειξαν το πρωί -4 βαθμούς και στον Βόλο μόλις 2.
 
Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί στο Πήλιο και κυρίως ο οδικός άξονας Βόλου-Ζαγοράς, αφού εργάζονται συνεχώς και αποχιονίζουν το οδόστρωμα, από την Πορταριά μέχρι το Καράβωμα, 6 εκχιονιστικά μηχανήματα, ενώ γίνονται συνεχείς ρίψεις αλατιού για να μη παγώσουν οι δρόμοι.
 
Οι οδηγοί που κινούνται με τα αυτοκίνητά τους στον δρόμο Βόλου-Ζαγοράς, υποχρεώνονται από την Τροχαία Βόλου να χρησιμοποιήσουν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες, λίγο μετά την Πορταριά.
 
Άφθονο χιόνι έχει πέσει και στο χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου, όπου το ύψος του ξεπέρασε τα 50 εκατοστά και σύμφωνα με τον Γρηγόρη Ιγγλέση, της εταιρίας «Κενταύρων Όρος», θα ανοίξει το Σαββατοκύριακο για να υποδεχθεί, για πρώτη φορά φέτος, όσους θελήσουν να κάνουν το αγαπημένο τους άθλημα στο χιόνι.
 
Πυκνό χιόνι έπεσε και στην Όθρυ και σε όλα τα ορεινά του Αλμυρού από χθες το πρωί και στην Ανάβρα ξεπέρασε τα 20 εκατοστά, αλλά ο δρόμος Αλμυρού-Ανάβρας-Δομοκού παραμένει ανοιχτός, λόγω του συνεχούς αποχιονισμού.


πηγή: https://volospelionmagnesia.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου