Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Στα λευκά τα ορεινά της Μαγνησίας

 
 
Χιονίζει από τα ξημερώματα στα ορεινά του Νομού Μαγνησίας. Χιονόπτωση σημειώνεται από την Πορταριά και πάνω μέχρι το Καράβωμα, με περισσότερη ένταση στα Χάνια και την κορυφή του Πηλίου. Στην περιοχή των Χανίων βρίσκονται τρία μηχανήματα που ρίχνουν αλάτι στο οδικό δίκτυο, ενώ ένα μηχάνημα επιχειρεί στην περιοχή του Κεραμιδίου και του Βένετου και άλλο ένα στην Ανάβρα, όπου το ύψος του χιονιού έχει φθάσει τα 10 εκατοστά.
 
Μετά τις 10 το πρωί, η χιονόπτωση είχε επεκταθεί μέχρι και την ανατολική πλευρά του Πηλίου, δηλαδή μέχρι και στο Ξουρίχτι. Στο Πήλιο επιχειρούν έξι εκχιονιστικά, ένα στην περιοχή της Ανάβρας και ένα στην περιοχή Κεραμιδίου- Βενέτου, όπου είναι πιο ήπια τα φαινόμενα. Το χιόνι στην Ανάβρα έχει φτάσει τα 10 εκατοστά, στα πέντε εκατοστά είναι το ύψος του χιονιού στα Χάνια και στα δύο εκατοστά στο Κεραμίδι-Βένετο. Σημειώνεται ότι οι συγκοινωνίες έγιναν κανονικά σήμερα.
 
Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τα φαινόμενα είναι διαχειρίσιμα, καθώς το χιόνι είναι λίγο και οι δρόμοι διατηρούνται ανοιχτοί. «Είμαστε έτοιμοι για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας», διαβεβαίωσε η κ. Κολυνδρίνη. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, η χιονόπτωση θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ.


πηγή: https://volospelionmagnesia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου