Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Κυνήγι αγριόχοιρου. Αυξάνεται το όριο κάρπωσης στις Π.Ε. Φθιώτιδας, Μαγνησίας και Λάρισας

 
 
Αυξάνεται το όριο κυνηγετικής κάρπωσης του αγριόχοιρου (Sus scrofa), από έξι (6) άτομα κατά ομάδα και έξοδο στα δέκα (10) άτομα στις Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας, Μαγνησίας και Λάρισας, σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Σ. Φάμελλου.

Η
ρυθμιστική απόφαση θήρας της κυνηγετικής περιόδου 2017-2018 καθορίζει ότι επιτρέπεται το κυνήγι του Αγριόχοιρου σε ομάδες μέχρι δέκα (10) κυνηγών, με δικαίωμα θήρευσης μέχρι έξι (6) ατόμων ανά ομάδα και έξοδο. Ειδικά για την Πελοπόννησο, την Εύβοια, τη Δυτική Μακεδονία και το Νομό Ιωαννίνων ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων αγριόχοιρου, ανά ομάδα και έξοδο, καθορίζεται στα δέκα (10) θηρευόμενα άτομα.

Στην
ρυθμιστική απόφαση θήρας  υπάρχει πρόβλεψη ότι σε περίπτωση που σε περιοχές εκτός των παραπάνω η οικεία Δασική Αρχή κρίνει ότι χρειάζεται αύξηση της κάρπωσης του αγριόχοιρου είναι δυνατή, μετά από εισήγηση της προς τη Γενική Δ/νση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, η έκδοση υπουργικής απόφασης που να επιτρέπει την αύξηση αυτή.

Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και η υ.α., που δημοσιεύτηκε χθές (22/12) σε ΦΕΚ. Μετά από σχετικές εισηγήσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ο αρμόδιος υπουργός εξέδωσε απόφαση με την οποία συμπληρώνεται η
ρυθμιστική της κυνηγετικής περιόδου 2017-2018 και οι περιφερειακές ενότητες Φθιώτιδας, Μαγνησίας και Λάρισας προστίθενται στις περιοχές της χώρας όπου το όριο κυνηγετικής κάρπωσης του αγριόχοιρου αυξάνεται στα δέκα (10) άτομα ανά ομάδα και έξοδο.

Με προηγούμενη αντίστοιχη υ.α. αυξήθηκε το όριο κάρπωσης στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών.


Υ.Α. 160706/2261/19.12.2017 (Β´ 4558) Συμπλήρωση Ρυθμιστικής Απόφασης για τη Θήρα έτους 2017.


πηγή: https://dasarxeio.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου