Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Εκτίμηση πληθυσμού αγριόγιδων στο Δάσος του Φρακτού από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης

 
 
Για 9η συνεχόμενη χρονιά η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟΜΑΘ) προχώρησε στην καταμέτρηση αγριόγιδων στην ευρύτερη περιοχή του Δάσους του Φρακτού στην Οροσειρά Ροδόπης.
 
Με την παρουσία όλων των επιστημονικών συνεργατών της ΚΟΜΑΘ (Δασολόγων και Δασοπόνων), αρκετών έμπειρων Ομοσπονδιακών θηροφυλάκων, αλλά και τη συμμετοχή των υπαλλήλων του Δασαρχείου Δράμας και του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας πραγματοποιήθηκαν οι φετινές μετρήσεις. Μετά από συνεργασία με επιστήμονές από τη Βουλγαρία, που ήρθαν σε προηγούμενες καταμετρήσεις, οι εργασίες πραγματοποιούνται πια στο 1ο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Φέτος δε συμμετείχε στις καταμετρήσεις ο Φορέας Διαχείρισης της Οροσειράς Ροδόπης.
 
Παρόλο τις δυσκολίες πρόσβασης, καθώς σε αρκετά σημεία υπήρχαν μεγάλα προβλήματα στη μετακίνηση (εξαιτίας πρόσφατων κακών καιρικών συνθηκών), οι παρατηρητές των οκτώ (8) επιμέρους ομάδων προσέγγισαν τις θέσεις παρατήρησης και κατέγραψαν περισσότερα από 80 αγριόγιδα στο συγκεκριμένο τμήμα που γίνονται οι μετρήσεις, με ικανοποιητική αναλογία αρσενικών θηλυκών, αλλά και ενήλικων/ανήλικων-εφήβων ατόμων.
 
Στο Δάσος του Φρακτού ενδιαιτάται ένας εύρωστος πληθυσμού αγριόγιδου και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης θα συνεχίσει να εργάζεται για την προστασία του είδους.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των προηγούμενων καταμετρήσεων παρουσιάστηκαν στο πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο, που έγινε πρόσφατα στην Έδεσσα.


πηγή: http://www.hunters.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου