Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Το «Ελληνικό Πρωινό» βραβεύτηκε από την Κομισιόν

 
 
Συνεργασία ξενοδόχων και τοπικών παραγωγών, σε πάνω από 1000 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα
 
Πανευρωπαϊκή Πρωτιά του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, για την πρωτοβουλία του να προσφέρει προϊόντα της ελληνικής γαστρονομίας στο πρωινό των ξενοδοχείων, μια πρωτοβουλία που έχει έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση, καθώς, πάνω από 1000 ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα, σερβίρουν πρωινό με τοπικά προϊόντα. Αυτή λοιπόν η πρωτοβουλία, επιβραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη συνεισφορά της στη Διεθνοποίηση των Επιχειρήσεων.
 
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» του Ξ.Ε.Ε. συμμετείχε στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2017» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας, στον οποίο βραβεύτηκε ως National Winner στην κατηγορία «Υποστήριξη της Διεθνοποίησης των Επιχειρήσεων».
 
Υπογραμμίζεται ότι ο διαγωνισμός, που θεσμοθετήθηκε το 2005, υποστηρίζει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενίσχυση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ), που αποτελούν ζωτικό κομμάτι της ευρωπαϊκής οικονομίας η οποία και αντιπροσωπεύει ποσοστό άνω του 99% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Επιβραβεύοντας καινοτόμες πρακτικές και πρωτοβουλίες, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει τη σημασία της σύγχρονης επιχειρηματικότητας και έμπρακτα συμβάλει στη μεταφορά τεχνογνωσίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εθνικών οικονομιών στο σύνολο της Ευρώπης.
 
Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 305 προτάσεις από 32 χώρες ενταγμένες σε πέντε κατηγορίες. Το «Ελληνικό Πρωινό» συμμετείχε στην κατηγορία «Υποστήριξη της Διεθνοποίησης των Επιχειρήσεων», στην οποία επιβραβεύονται πολιτικές και πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις σε εθνικό, περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο και ειδικά τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, ώστε να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι αγορές τόσο εντός όσο και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί καινοτόμο διακριτό προϊόν στον τομέα του γαστρονομικού τουρισμού, που έχει δημιουργήσει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, χρησιμοποιώντας την τοπική γαστρονομική κουλτούρα κάθε ελληνικού τουριστικού προορισμού, ως όχημα για τον εμπλουτισμό του πρωινού που παρέχουν τα ξενοδοχεία με τοπικά αγροτοδιατροφικά προϊόντα, παραδοσιακές συνταγές και εδέσματα.

Το «Ελληνικό πρωινό», ως πρωτοβουλία στηρίζεται και υποστηρίζεται αποκλειστικά από το Ξ.Ε.Ε., το οποίο δρώντας ως φορέας που προάγει τη συνολική και υπεύθυνη επιχειρηματικότητα του ξενοδοχειακού κλάδου, έθεσε ως στόχο την ενθάρρυνση των Ελλήνων ξενοδόχων, παράλληλα με τον μαζικό τουρισμό, να στραφούν σε περισσότερο εναλλακτικές και βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές, ενισχύοντας τη συνολική ανταγωνιστικότητα του τουριστικού τομέα.
 
Παράλληλα, η πρωτοβουλία του «Ελληνικού Πρωινού» ενισχύει την ανάπτυξη των τοπικών παραγωγικών ιστών του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, με πολλαπλά άμεσα οφέλη για τις μικρομεσαίες τοπικές επιχειρήσεις, τις θέσεις εργασίας, και την παραγωγή πρόσθετου εισοδήματος.
 
Τα αποτελέσματα σχετικών ερευνών δείχνουν ότι οι τουρίστες/επισκέπτες, θέτουν σε υψηλή προτεραιότητα την επαφή με την τοπική γαστρονομία, επιλογή που επιβεβαιώνεται από την ιδιαίτερα θετική αποδοχή του «Ελληνικού Πρωινού» στα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
 
Το πρόγραμμα στηρίζεται στη δημιουργία ενός συνεκτικού δικτύου (networking) πιστοποιημένων επιχειρήσεων (ξενοδοχείων και τοπικών παραγωγών), οι οποίες ενθαρρύνονται να αναπτύξουν άμεσες επιχειρηματικές συνεργασίες, προκειμένου να προσφέρουν νέες και παραδοσιακές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, βασισμένες στις αυθεντικές συνταγές και τα τοπικά γαστρονομικά έθιμα κάθε προορισμού. Επισημαίνεται ότι διαχρονικά το «Ελληνικό Πρωινό» παραμένει η μοναδική βιώσιμη πρωτοβουλία στον τομέα της γαστρονομίας.


πηγή: http://tilevoasartas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου