Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Μικρή συγκομιδή σταφυλιών αναμένει και η Ν. Αφρική – υπεύθυνη η κλιματική αλλαγή


Μεταξύ παγετού και ξηρασίας, ο νοτιοαφρικανικός αμπελώνας προετοιμάζεται για την προοπτική της μικρότερης συγκομιδής της τελευταίας δεκαετίας.
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι η Νότια Αφρική παρουσίασε επίσης μείωση της αμπελουργικής της έκτασης, η οποία μειώθηκε από 100.600 σε 95.800 εκτάρια μεταξύ 2016 και 2011 (-5% σε πέντε χρόνια).

Στον αμπελώνα, οι τεχνικοί προβλέπουν συγκομιδή για το 2018 πολύ χαμηλότερη από αυτή του 2017. Πιθανώς και μικρότερη από το 2005, ανακοίνωσε η τελευταία έρευνα της Υπηρεσίας Στατιστικής της Νότιας Αφρικής (SAWIS). Για τρίτη συνεχή χρονιά, η ξηρασία πλήττει το δυναμικό παραγωγής της Νοτίου Αφρικής ειδικά για τις περιοχές Western Cape και του Olifants River.

"Τα περισσότερα φράγματα για την άρδευση του αμπελώνα γέμισαν μόνο κατά 30% έως 40%. «Αυτό σημαίνει ότι οι υδάτινοι πόροι των αμπελοκαλλιεργητών μειώθηκαν και ότι δεν μπορούσαν να καλύψουν πλήρως τις απαιτήσεις νερού των αμπελιών τους», εξηγεί ο Francois Viljoen, διευθυντής τεχνικής υπηρεσίας της VinPro. Η έλλειψη διαθέσιμου ύδατος αναμένεται να έχει ισχυρό αντίκτυπο στην παραγωγή του 2018, εκτός αν έχουμε βροχές τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο οι οποίες μπορεί να άρουν το υδατικό στρες.

Όμως, η συγκομιδή της Νότιας Αφρικής δεν επηρεάστηκε μόνο από την ξηρασία. Παγετός κατέστρεψε τους αμπελώνες του Orange River, του Robertson και του Worcester τον Οκτώβριο. Στις περιοχές αυτές, "οι βλαστοί του αμπελιού είναι νεκροί... Η συγκομιδή καταστράφηκε στα περισσότερα αμπέλια. Τώρα, η πρόκληση είναι να παρέμβουμε στον έλεγχο του αμπελώνα έτσι ώστε να υπάρχουν κλαδιά αυτό το χειμώνα", ανέφερε ο Pierre Snyman, σύμβουλος οίνου για την VinPro στην περιοχή του Worcester.
 
 
"Μικρή απόδοση, όπως στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Καλιφόρνια ..."

Απέναντι σε μια μικρή συγκομιδή, η βιομηχανία οίνου της Νότιας Αφρικής κάνει ένα βήμα προς τα πίσω. "Η Νότια Αφρική δεν είναι η μόνη χώρα που θα έχει μια μικρή συγκομιδή. Λόγω των κλιματικών γεγονότων, οι αποδόσεις ήταν χαμηλές στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Καλιφόρνια. Αυτό, σε συνδυασμό με την ισχυρή ζήτηση, θα πρέπει να οδηγήσει σε έλλειψη αποθεμάτων σε ορισμένες κατηγορίες. Αυτή η σχετική έλλειψη είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τη βιομηχανία μας να παραμείνει ανταγωνιστική με υψηλότερες τιμές ", ανέφερε ο Rico Basson, Διευθύνων Σύμβουλος της VinPro.



πηγή: http://www.keosoe.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου