Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Αγρίνιο. Καπναποθήκες αδελφών Ηλιού: Διαρκές έγκλημα προς την ιστορία της πόλης η εγκατάλειψη τους


Καραμητσόπουλοςτου Γιώργου  Δ. Καραμητσόπουλου
(καθηγητής Μαθηματικών [M.Sc]
Πρώην Πρόεδρος Β’ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας και ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας)


Προς τον Δήμαρχο Αγρινίου
 
Ερώτημα οργής και αγανάκτησης κάθε κατοίκου του Αγρινίου που διαμένει στην περιοχή ή τυχαίνει να περάσει από την οδό Μεσολογγίου.
Πόσες δεκαετίες ακόμη θα συνεχίζεται το αίσχος με το κτήριο των καπναποθηκών των αδελφών Ηλιού το οποίο έχει αφεθεί στην τύχη του να σαπίζει κυριολεκτικά προφανώς μέχρι την τελική του κατάρρευση;
Ένα μεγαλοπρεπές κτήριο της δεκαετίας του 30 , θαυμάσιο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πινακοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων κλπ και που με την ανακαίνιση του θα αναβάθμιζε όλη την περιοχή δυστυχώς καταστρέφεται μέρα με τη μέρα και μοιάζει πλέον με ερείπιο.
 
 
Κύριε Δήμαρχε, είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη να διασωθεί το κτήριο, γι αυτό πριν να είναι πολύ αργά θα πρέπει ο Δήμος Αγρινίου να πάρει την πρωτοβουλία σε συνεργασία ίσως και με άλλους φορείς για την ανακαίνιση του και την αξιοποίηση του.
Δικαιολογίες ή εμπόδια που κατά καιρούς έχουν ακουστεί και μπορεί πράγματι να ισχύουν ξεπερνιούνται γρήγορα αν υπάρχει η πολιτική βούληση.
Γιατί η ανακαίνιση και αξιοποίηση των καπναποθηκών Ηλιού αλλά και άλλων βιομηχανικών κτηρίων καπνού όπως οι αποθήκες Παπαπέτρου (σχετικά υπάρχει πρόσφατο άρθρο του Νίκου Σκιάδα) είναι απαίτηση της κοινωνίας.
Για αυτό και αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας ιδίως προς τις επερχόμενες γενιές να κρατήσει «ζωντανά» αυτά τα κτήρια που είναι σημαντικότατο κομμάτι της ιστορίας του Αγρινίου.
Διαφορετικά η συνέχιση της εγκατάλειψης τους αποτελεί διαρκές έγκλημα κατά της ιστορίας της πόλης μας.


πηγή: http://www.agrinioculture.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου