Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Κίνα. Σε αμφισβήτηση η κυριαρχία των γαλλικών κρασιών από τους Αυστραλούς


Η Αυστραλία συνεχίζει την επανάσταση στην Κίνα και βαθμιαία ενισχύει τη θέση της. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τον Οργανισμό εισαγωγών εξαγωγών οίνου και αλκοολούχων ποτών της Κίνας, η Γαλλία παραμένει ο κύριος προμηθευτής οίνων στην Κίνα, αλλά ακολουθείται στενά από τους ανταγωνιστές Αυστραλούς.
 
Για τους πρώτους 10 μήνες του 2017, η Γαλλία επιβεβαίωσε την ηγετική της θέση στην αγορά της Κίνας, που αντιπροσωπεύει κύκλο εργασιών $ 838.800.000, σύμφωνα με τον Οργανισμό εισαγωγών και εξαγωγών οίνων και οινοπνευματωδών ποτών της Κίνας. Αλλά το εξάγωνο (Γαλλία) ακολουθείται στενά από την Αυστραλία η οποία συνεχίζει την ανάπτυξή της, αφού υλοποιείται η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που υπεγράφη το 2015. Να τονισθεί ότι η Αυστραλία είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα κύκλο εργασιών μεγαλύτερο από τον γαλλικό. Τα αυστραλιανά κρασιά πραγματοποίησαν τον Οκτώβριο κύκλο εργασιών 69,6 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι 63,76 εκατομμυρίων ευρώ. Τα γαλλικά κρασιά πιέζονται από τα αυστραλιανά, αφού τον Οκτώβριο, η Κίνα εισήγαγε 8,42 εκατομμύρια λίτρα αυστραλιανών κρασιών έναντι 12,89 εκατομμυρίων λίτρων γαλλικών κρασιών.

Η Αυστραλία έχει ακολουθήσει μια πολιτική κατάκτησης της κινεζικής αγοράς τα τελευταία χρόνια. Τα βασικά εμπορικά σήματα όπως το Penfolds ή το Yellow Tail αποτελούν βασικό παράγοντα στη διείσδυση της κινεζικής αγοράς.



πηγή: http://www.keosoe.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου