Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

To Κόμμα Πειρατών Ελλάδος για τις έρευνες υδρογονανθ​ράκων


 
 


Ο κ. Μανιάτης δήλωσε προ ημερών ότι τα θαλάσσια κήτη του Ιονίου κινδυνεύουν λιγότερο από τις σεισμικές έρευνες, απ´ ό,τι κινδυνεύουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών.


Είναι ευρέως γνωστό πλέον ότι τα θαλλάσια θηλαστικά επηρεάζονται απο τους ηχοβολισμούς κατα την διαδικασία εξεύρεσης πετρελαίου.

Καταγγέλουμε την απαράδεκτη δήλωση του πρώην υφυπουργού ενάντια στον κ. Αρσένη ο οποίος σωστά και έθεσε με την διαδικασία του επείγοντος την εξασφάλιση των προϋποθέσεων που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για τις σεισμικές έρευνες που γίνονται για τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο.

Οι Έλληνες Πειρατές πιστεύουμε οτι στο όνομα του υποτιθέμενου κέρδους δεν επιτρέπεται η καταστροφή του περιβάλλοντος και κάθε δραστηριότητα θα πρέπει να εξασφαλίζει την προστασία από ανεπανόρθωτες βλάβες των τοπικών οικοσυστημάτων.
Πιστοί στις αρχές μας επικροτούμε και επιβραβεύουμε την κίνηση αυτή του κυρίου Αρσένη και απαιτούμε από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει την νομιμότητα και τον σεβασμό στο περιβάλλον κατά την έρευνα και πιθανη εξόρυξη των υδρογονανθράκων στις Ελληνικές Θάλασσες.
 

Κόμμα Πειρατών Ελλάδος
Επιτροπή Περιβάλλοντος

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου