Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ο τρύγος του 2012 στις ΗΠΑ



 
Ο τρύγος του 2012 στις ΗΠΑΣτη δυτική ακτή το 2012, οι περισσότεροι οινοπαραγωγοί αναφέρουν ότι ο τρύγος πραγματοποιήθηκε υπό τις ευνοϊκότερες συνθήκες των τελευταίων ετών και ότι πρόκειται να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία, εις όφελος του αμερικανικού κρασιού.
Οι αμπελουργοί στις περιοχές του Βορειοδυτικού Ειρηνικού αντιμετώπισαν μια ζεστή καλλιεργητική περίοδο μετά από μια αντίστοιχη περίοδο με κρύο το 2011. Αφού υπέμειναν πολλές βροχές πέρυσι, οι οινοποιοί στην ανατολική ακτή είναι ευγνώμονες, για την ηλιοφάνεια και την συγκομιδή που τελείωσε πριν την έλευση του τυφώνα Sandy.

Οι οινοποιοί σε όλη την Καλιφόρνια προαναγγέλλουν μια εξαιρετική σοδειά που έρχεται από τη συγκομιδή του 2012, με εκφράσεις σε υπερθετικό βαθμό όπως "υπέροχο", "εξαιρετικό" και "ειδυλλιακό". Τα αποτελέσματα έρχονται σε έντονη αντίθεση με τη συγκομιδή των σταφυλιών σε όλη την Ευρώπη, όπου οι κακές καιρικές συνθήκες επηρέασαν αρνητικά τόσο την ποσότητα όσο και την ποιότητα στη Γαλλία, στην Ιταλία και σε άλλες περιοχές.

Το 2012 στην Καλιφόρνια η συγκομιδή σταφυλιών εκτιμάται σε 3,7 εκατ. τόνους, σε σχέση με 3,3 εκατ. τόνους το 2011, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οίνου. Το 2011 και το 2010 η εσοδεία χαρακτηρίστηκε από την καλή έως εξαιρετική ποιότητα, ανάλογα με την περιοχή, αλλά ήταν μικρότερη σε όγκο, και έτσι η μεγαλύτερη ποσότητα το 2012 είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη. Η συγκομιδή άρχισε στις 4 Σεπτεμβρίου για τα αφρώδη κρασιά και στις 14 Σεπτεμβρίου για τα υπόλοιπα κρασιά.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου