Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου. Διοργάνωση σεμιναρίου Χαρτογραφίας - Χαρτογράφησης

 
 
Σεμινάριο Χαρτογραφίας - Χαρτογράφησης -
                               Εφαρμογές στη Γεωλογία και στην Αρχαιολογία
 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διοργανώνει Σεμινάριο Χαρτογραφίας - Χαρτογράφησης, το οποίο περιλαμβάνει ένα κύκλο με θεωρητικά μαθήματα και ένα κύκλο πρακτικών ασκήσεων. Οι συμμετέχοντες εισάγονται στις έννοιες της Χαρτογραφίας και της Χαρτογράφησης, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται οι εφαρμογές τους στις επιστήμες της Γεωλογίας και της Αρχαιολογίας. Παράλληλα γίνεται επίδειξη λογισμικών χαρτογράφησης και πρακτική εξάσκηση των εκπαιδευομένων στο ύπαιθρο.
Οι θεωρητικές εισηγήσεις διαρκούν 2 ώρες (19:00 - 21:00) και πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου και στο Μεταξουργείο


Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012, στις 18:30, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου (Μικρασιατών 1 με Ζάχου). Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 100€. Περιλαμβάνει τις θεωρητικές εισηγήσεις και τις ασκήσεις υπαίθρου.
 
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά στο 24210 36555 (09:00 - 15:00) ή στο  Μουσείο μέχρι την Πέμπτη 6-12-2012. Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές και απόφοιτους Γεωλογίας και Αρχαιολογίας, αλλά και γενικά σε όσους τρέφουν ενδιαφέρον για την επιστήμη της Χαρτογραφίας και τις μεθόδους Χαρτογράφησης.



 
Το πρόγραμμα των μαθημάτων είναι το εξής: Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου

Εισαγωγή στη Χαρτογραφία. Αποτύπωση. Χρήση. Προσανατολισμός.
 
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου
 

Άσκηση Υπαίθρου

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου



 
Γεωλογική Χαρτογράφηση. Επιφανειακή Αρχαιολογική Έρευνα. Αποτύπωση Υπόγειων Κατασκευών.
 
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου
 
Άσκηση Υπαίθρου

 
Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου
 
 
Λογισμικά Χαρτογράφησης.

 

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
 
 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου