Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ηράκλειο. Βαπτίζουν Κρητικό, το τυνησιακό λάδι!

 
 
 
 
 
Αγρότες καταγγέλλουν κύκλωμα για την εισαγωγή ελαιολάδου από την Τυνησία, το οποίο στη συνέχεια εξάγεται ως Κρητικό! Την άμεση ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι πληροφορίες ζητούν αγροτικοί φορείς του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Ανδρέα Στρατάκη, που μίλησε στην ΕΡΑ- Ηρακλείου, υπάρχουν πληροφορίες για την εισαγωγή στο νησί μεγάλη ποσότητας Τυνησιακού ελαιολάδου, σε πολύ χαμηλή τιμή, το οποίο αναμιγνύεται με Κρητικό και διατίθεται στην αγορά ή εξάγεται, με μεγάλα κέρδη για τους εμπόρους.

Ο κ. Στρατάκης ανέφερε ότι έχει ενημερώσει επισήμως την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και τη διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να ελέγξει την καταγγελία.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου, Γιώργος Τζωρτζάκης, έκανε λόγο για καταγγελίες που δεν ελέγχονται στην ώρα τους, σημειώνοντας ότι για την καταγγελία διακίνησης «παγόπληκτων ελαιολάδων» που έκανε τον περασμένο Ιανουάριο, κλήθηκε μόλις πρόσφατα να καταθέσει στην ανακρίτρια.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου