Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

"Πράσινο” ξενοδοχείο βραβεύεται για εξοικονόμηση ενέργειας






Ηλιακούς συλλέκτες για την παραγωγή ζεστού νερού βρύσης, αυτόνομες κλιματιστικές μονάδες ενεργειακής κλάσης «Α» και σύστημα Inverter, νέους λέβητες τελευταίας τεχνολογίας και λαμπτήρες φθορισμού εγκατέστησε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής προκειμένου να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας και το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.
Πρόκειται για το ξενοδοχείο SONIA VILLAGE HOTEL στη Γερακινή Χαλκιδικής που επιλέχτηκε ανάμεσα σε τέσσερα ξενοδοχεία του Δικτύου Ενεργειακά Αειφόρων Καταλυμάτων προκειμένου να το χορηγηθεί το βραβείο «RELACS» για την πράσινη ενέργεια στον τουρισμό.
Η απονομή του βραβείου θα γίνει  στο πλαίσιο της 28ης έκθεσης τουρισμού «Philoxenia» που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.
Το ξενοδοχείο της Γερακινής θα εκπροσωπήσει το Ελληνικό Δίκτυο «RELACS», σε ανάλογη διαγωνιστική διαδικασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο με συνυποψήφιους άλλα εννέα ξενοδοχεία που βραβεύθηκαν στις χώρες τους.
Το πανευρωπαϊκό βραβείο θα απονεμηθεί σε ειδική εκδήλωση που οργανώνεται από το έργο, στο Βερολίνο στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης ITB 2013, το Μάρτιο του 2013.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου