Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Και κέντρο συγκέντρωσης για τα κοπάδια αναζητούν οι Τούρκοι

 
PROBATA_MONADAΚέντρο συγκέντρωσης ζώων επιχειρούν να δημιουργήσουν Τούρκοι έμποροι στην Ήπειρο. Όπως αποκάλυψε προ ημερών το Epiruspost.gr τούρκοι έμποροι, βρίσκονται πλέον τακτά και στην περιοχή της Ηπείρου, ειδικά στην Άρτα και την Φιλιππιάδα, επιχειρώντας να κλείσουν συμφωνίες για την αγορά ολόκληρων κοπαδιών.
Σε μία από τις τελευταίες τους επισκέψεις μάλιστα συνοδεύονταν από τον Τούρκο Πρόξενο και επέμεναν ιδιαίτερα στην εξεύρεση χώρου, τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν για την συγκέντρωση των ζώων.
Να σημειωθεί ότι τα κέντρα αυτά, όπως προβλέπεται στη συμφωνία, πρέπει να αδειοδοτηθούν από την Περιφέρεια ή την Περιφερειακή Ενότητα στην οποία ανήκουν και εκεί τα ζώα δεν μπορούν να διαμένουν για περισσότερες από 72 ώρες.
Οι Τούρκοι έμποροι εκμεταλλεύονται το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην τοπική κτηνοτροφία, καθώς οι παραγωγοί βρίσκονται στα όρια της απελπισίας επειδή οι τιμές που τους δίνουν οι έλληνες έμποροι είναι εξευτελιστικές.
Έτσι ουσιαστικά υποχρεώνονται να πουλήσουν στους Τούρκους, ακόμη και υπό την απαίτηση να δώσουν και το τελευταίο ζώο που υπάρχει στο κοπάδι ή τη μονάδα. Οι Τούρκοι μάλιστα πληρώνουν καλύτερα και κυρίως πληρώνουν με ζεστό χρήμα!
Το γεγονός αυτό και μόνο αποδεικνύει το τεράστιο έλλειμμα πολιτικών της χώρας μας, η οποία προτιμά να εισάγει κρέας –ορισμένες φορές να κλείνει τα μάτια και στις αθρόες ελληνοποιήσεις- και να αφήνει το ελληνικό να καταλήγει στην Τουρκία ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του εξωτερικού, εγκαταλείποντας συνάμα τους παραγωγούς και τον πρωτογενή τομέα στην τύχη τους.
 
 
 
πηγή: http://www.epiruspost.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου