Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη - Δήμος Παύλου Μελά. 6.000 στρέμματα στους δημότες για εκπαίδευση και παραγωγή λαχανικών

 
 
Ολοκληρωμένο σχέδιο περιβαλλοντικής ανάπτυξης του Δήμου Παύλου που θα οδηγήσει και στην αναβάθμιση των Δυτικών συνοικιών συνολικά παρουσίασε χθες Δευτέρα ο δήμαρχος Διαμαντής Παπαδόπουλος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη.


Το σχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει τη διάθεση 6.000 στρεμμάτων περιαστικής γης στην υπηρεσία της πόλης. Τα συγκεκριμένα στρέμματα ανήκουν στο δήμο και προβλέπεται μέσα από τη διαμόρφωση του εδάφους, των καλλιεργειών αλλά και τη χρήση του νερού να δώσουν έναν νέο τρόπο ανάπτυξης στην τοπική κοινωνία.
 
Ο Διαμαντής Παπαδόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Επιχειρούμε να κάνουμε αυτό που η Ελλάδα δεν έκανε τα τελευταία 40 χρόνια. Να αξιοποιήσουμε τις ευλογίες που μας δίνει ο τόπος μας. Η αξιοποίηση της περιαστικής ζώνης μέσω ενός πρότυπου και ποιοτικού σχεδιασμού θα δώσει διέξοδο στην κοινωνία που απειλείται από την ανεργία και τη φτώχεια. Το μοντέλο ανάπτυξης που θα ακολουθηθεί θα συνδυάζει την αγροτική παραγωγή, τις νέες καλλιέργειες και τεχνολογίες».

Από την πλευρά του ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα βοηθήσει για να υλοποιηθεί η πρόταση του δήμου παρέχοντας τόσο κονδύλια όσο και τεχνογνωσία.
 
 
 
πηγή: Αγγελιοφόροςhttp://thessalonikimesaapoeikones.blogspot.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου