Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Αίγινα. Η «Ανάπλαση» της Παραλίας συνεχίζεται...

 
 
Η «Ανάπλαση» της Παραλίας Συνεχίζεται

Το έργο που ξεκίνησε η προηγούμενη δημοτική αρχή, αυτό της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου προέβλεπε, εκτός από την επέκταση των πεζοδρομίων και μείωση του ύψους του οδοστρώματος με σκοπό τόσο την ασφάλεια πεζών και καθήμενων, όσο και την προστασία των καταστημάτων από τις νεροποντές. Σήμερα, οι επιχειρηματίες προκειμένου να μην πλημυρίσουν, αφού το έργο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και δημιουργούν τον προβλεπόμενο βοηθητικό αγωγό όμβριων υδάτων. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα λούκι που περιβάλλει το όρια των καταστημάτων και οδηγεί τα νερά του δρόμου στο πλησιέστερο φρεάτιο και από εκεί στη θάλασσα.
 
 
Ο Δήμος Αίγινας ανήμπορος να υποστηρίξει οικονομικά την ολοκλήρωση του έργου σήμερα διέθεσε τα συνεργεία του προκειμένου να βοηθήσει την εξέλιξη του έργου ενώ από τη μεριά τους οι επιχειρηματίες διέθεσαν τα υλικά.
Για άλλη μια φορά η ατομική πρωτοβουλία καλείται να συμπληρώσει τα κενά των διοικήσεων με αποτέλεσμα να έχουμε φαινόμενα συγχρηματοδότησης έργων τα αποκαλούμενα ΣΔΗΤ που κάποτε ακούγονταν σαν όνειρο για την σωτηρία του νησιού σήμερα να είναι αναγκαιότητα προκειμένου να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του.
 
 
 
πηγή: http://www.aeginanews.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου