Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Αστικό Περιβάλλον. Η κίνηση ενεργών κατοίκων στα Κόκκινα Χώματα Αμπελοκήπων (7ο διαμέρισμα), για το άλσος Μπελογιάννη

 
 
 
Ο δήμος Αθηναίων την Κυριακή 4/11/2012, εγκαινίασε δράσεις αθλητισμού για τους πολίτες που διαμένουν στην Αθήνα με τον τίτλο: "άθληση στα Πάρκα... Γυμναστείτε στη Φύση".
Ένας από τους χώρους που έχουν επιλεγεί για την πραγματοποίηση των δράσεων αυτών είναι δυστυχώς και το άλσος Μπελογιάννη ή αλλιώς άλσος σχολής χωροφυλακής στην λεωφόρο Μεσογείων. Και λέω δυστυχώς διότι το άλσος οι δημοτικοί υπάλληλοι που είναι επιφορτισμένοι για την ομαλή διεξαγωγή των δράσεων το εκλαμβάνουν ως ένας ωραίο ελεύθερο χώρος παρκινγκ με σκιά. Για την ακρίβεια ο δημοτικός υπάλληλός ο οποίος ήταν όπως μου είπε στο πάρκο για την διοργάνωση του γεγονότος θεώρησε καλό να παρκάρει το αυτοκίνητο του εντός του πάρκου. Όταν διαμαρτυρήθηκα για την πράξη του αυτή μου είπε ότι είναι υπάλληλος του δήμου και έχει έρθει για δουλειά και τι να κάνουμε κάπου πρέπει να παρκάρει (στο τσιφλίκι του πήγε;), όταν δε είδε ότι έβγαλα το αυτοκίνητο του φωτογραφία άρχισε να μου λέει ότι για το μεροκάματο ήρθε και να μην το κάνουμε θέμα κτλ.
Επειδή στην ευρύτερη περιοχή έχουμε άσχημη εμπειρία από το απέραντο παρκινγκ που έχει δημιουργηθεί, τόσο μέσα στο άλσος από τους μόνιμους υπαλλήλους που σε καθημερινή βάση παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους εντός του άλσους,  στοιχείο που μπορεί να εξακριβωθεί και από τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες που έχουν γίνει στην όμορη δημοτική αστυνομία, αλλά και από τα αίσχη που διαδραματίζονται στο υπόλοιπο κομμάτι του μητροπολιτικού πάρκου στου Γουδή (κομμάτι του οποίου είναι και το άλσος Μπελογιάννη), θα θέλαμε να ενημερώσετε τον δήμο Αθηναίων ότι οι κάτοικοι πέριξ του άλσους προτιμούν να έχουν ένα άλσος ελεύθερο από αυτοκίνητα παρά ένα άλσος παρκινγκ όπου σε ένα κομμάτι αυτού θα γίνονται σποραδικά κάποιες αθλοπαιδιές.
 
 
 
Εκ μέρους των ενεργών κατοίκων
Ταγάρα Ιωάννα
(τηλ. 6979076768)
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου