Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Τα ηλειακά παραδοσιακά προϊόντα "κερδίζουν" τους επισκέπτες της Αφής!...

 
 
 
 
Kώστας Νικολούτσος: "Δίνεται μία μεγάλη δυνατότητα ανάδειξης και προβολής της τοπικής παραγωγής! - Σύγχρονος τρόπος παρουσίασης μέσα από έκθεση ιδιαίτερης αισθητικής!"
Το Επιμελητήριο Ηλείας, συμβάλει στην ανάδειξη, προβολή και προώθηση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων με την πιο εντυπωσιακή και άψογα τοποθετημένη έκθεσή του, στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας.
Η συγκεκριμένη έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Δήμος σε συνεργασία με τους φορείς του Νομού ενόψει της τελετής της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας την Πέμπτη 10 Μαΐου στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας.
Το Επιμελητήριο Ηλείας αξιοποιώντας κατά τον καλύτερο τρόπο την ευκαιρία αυτή, δημιούργησε μία εκθεσιακή παρουσία ιδιαίτερης αισθητικής που στοχεύει στο σύγχρονο τρόπο προβολής των Ηλειακών μας προϊόντων και παραλλήλως υπενθυμίζει τις τεράστιες τουριστικές δυνατότητες που έχει ο νομός μας.
Αυτός ακριβώς ο συνδυασμός φέρνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που μπορούν όλοι οι επισκέπτες της Αρχ. Ολυμπίας να δουν από κοντά, να θαυμάσουν και φυσικά να αποσπάσουν όποια πληροφορία επιθυμούν, για τα τοπικά προϊόντα που έχουν ήδη πάρει τις θέσεις τους στις προθήκες της έκθεσης.
Ανάμεσά τους άριστες και παγκοσμίως αναγνωρισμένες ποικιλίες κρασιών όπως και άλλα οινοπνευματώδη παραδοσιακής τοπικής παραγωγής, διάφορες κατηγορίες Ηλειακού ελαιολάδου που χαρακτηρίζεται από τα κορυφαία στον κόσμο, πολλά είδη ζυμαρικών από τις βιοτεχνίες της περιοχής μας, και ακόμη σταφίδα που άλλοτε κέντριζε το ενδιαφέρον του συνόλου των Ευρωπαϊκών κρατών, φράουλες που καλλιεργούνται μόνο στην Ηλεία, αλλά και φρούτα εποχής μέσα από την εγχώρια παραγωγή του νομού μας.
Ικανοποιημένος για τη δουλειά που έχει γίνει και την προσπάθεια που κατέβαλαν οι συνεργάτες του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κώστας Νικολούτσος, τόνισε ότι τέτοιες ευκαιρίες δεν πρέπει να μένουν ανεκμετάλλευτες αλλά αντίθετα ο Επιμελητηριακός θεσμός οφείλει να τις αξιοποιεί άμεσα και ευέλικτα, ειδικά όταν αυτές οι ευκαιρίες εμφανίζονται παράλληλα με κορυφαία, διεθνούς ενδιαφέροντος, γεγονότα στον τόπο μας όπως είναι η Αφή της Ολυμπίας Φλόγας.
Ήταν αναγκαίο – πρόσθεσε – να πάρουμε την πρωτοβουλία, γνωρίζοντας ότι, με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουμε την επιχειρηματικότητα στην Ηλεία δίνοντας ένα θετικό στοιχείο στην τοπική μας αγορά.
Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι την Αρχαία Ολυμπία θα την επισκεφτούν χιλιάδες τουρίστες με αφορμή την αφή και εμείς, έτσι, επιδιώκουμε να στρέψουν τα μάτια τους στην έκθεσή μας δείχνοντας ενδιαφέρον για τα προϊόντα μας.
Είμαι σίγουρος – κατέληξε ο κ. Νικολούτσος – ότι θα καταφέρουμε να αναδείξουμε τις δυνατότητες που έχουμε και να πετύχουμε στο στόχο μας, φέρνοντας τους Ηλείους επαγγελματίες σε ένα μεγαλύτερο εξαγωγικό βήμα που μπορεί ενδεχομένως να προκύψει στο μέλλον...
 
 
 
πηγή: ilialive.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου