Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ο «αιμοβόρος» χρυσαετός


Ο «αιμοβόρος» χρυσαετός



Εντυπωσιακές φωτογραφίες με το ζώο να κρατάει ένα μαχαίρι

 
Ο ξεχασιάρης φωτογράφος Han Bouwmeester φάνηκε εξαιρετικά τυχερός, καθώς η… αφηρημάδα τού επέτρεψε να τραβήξει με εντυπωσιακή εικόνα με πρωταγωνιστή ένα χρυσαετό. Ο ολλανδός φωτογράφος, βρίσκονταν στο Västerbotten της Σουηδίας και μαζί με την ομάδα του, έκοβε κομμάτια κρέατος προκειμένου να δελεάσει τα πουλιά και στη συνέχεια ώστε να τα φωτογραφήσει. Αφού τελείωσε το κόψιμο ωστόσο, παράτησε το μαχαίρι στο έδαφος.

Ο χρυσαετός το είδε και το άρπαξε… Η συνέχεια της ιστορίας δίνεται από τα λόγια του ίδιου του φωτογράφου: «Καθώς πετούσε μακριά είδα κάτι κόκκινο στα νύχια του και τράβηξα μερικά φωτογραφίες. Στην οθόνη της μηχανής είδα ότι πρόκειται για το μαχαίρι που χρησιμοποιήσαμε για να κόψουμε κρέας. Σίγουρα το είχαμε αφήσει στο χιόνι».
«Σε μια τέτοια στιγμή, πρώτα θυμώσαμε με τους εαυτούς μας γιατί ήταν κάναμε λάθος. Αλλά σύντομα το πέταξε, όταν κατάλαβε ότι ήταν άχρηστο για εκείνον». Πριν όμως ο αετός το αφήσει, ο Bouwmeester είχε καταφέρει να τραβήξει την εντυπωσιακή εικόνα. «Ήμουν χαρούμενος με τη μοναδική φωτογραφία», λέει ο ίδιος.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου