Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Καρδίτσα. Δημοπράτείται το Δασικό Χωριό «Δρυάδες»







Έτοιμο προς δημοπράτηση είναι το Δασικό Χωριό «Δρυάδες», συνολικού εμβαδού 25 στρεμμάτων που βρίσκεται στην περιοχή Καροπλεσίου της Δημοτικής Ενότητας Ιτάμου. Η διακήρυξη του Δήμου Καρδίτσας για την εκμίσθωση του ακινήτου έχει δει ήδη το φως της δημοσιότητας, ενώ η δημοπρασία που θα είναι φανερή και προφορική, θα διεξαχθείς τις 5 Ιουνίου ημέρα Τρίτη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καρδίτσας. Στα 25 στρέμματα του Δασικού Χωριού περιλαμβάνονται 20 ξύλινα λυόμενα οικήματα δύο δωματίων ειδικού τύπου 38,5 τετραγωνικά μέτρα το καθένα, εστιατόριο, μικρή παιδική χαρά, εγκαταστάσεις μπάσκετ και βόλευ και τέλος, χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Ο χώρος είναι περιφραγμένος με ξύλινο φράχτη ενώ η κίνηση των επισκεπτών μέσα στο χωριό γίνεται μόνο με τα πόδια, σε ελικοειδή, πλακόστρωτα δρομάκια. Το ετήσιο μίσθωμα που ζητείται με βάση τους όρους της διακήρυξης είναι 1.823,97 ευρώ και το μίσθωμα θα έχει διάρκεια 10 ετών.

Το Δασικό Χωριό Δρυάδες

Το Δασικό Χωριό Δρυάδες που λειτουργεί από το 2001 στην περιοχή μας, αποτελεί ένα πρωτόγνωρο έργο αναψυχής και τουρισμού στην περιοχή, πραγματική προσφορά στην ισορροπία του οικοσυστήματος. Ενταγμένο σε ειδικό πρόγραμμα, χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας και παραδόθηκε για χρήση το φθινόπωρο του 2001 στον τότε Δήμο Ιτάμου. Με την κατάργηση του Καποδίστρια και την εφαρμογή του Καλλικράτη, το Δασικό Χωριό Δρυάδες πέρασε, από την Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Ιτάμου (του πρώην Δήμου Ιτάμου), στον Δήμο Καρδίτσας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας στις 29 Νοεμβρίου 2011 συνεδρίασε προκειμένου να εγκρίνει τον ισολογισμό λήξης εκκαθάρισης της επιχείρησης. Κατά τη διάρκεια της εκκαθάρισης η επιχείρηση βρέθηκε με θετικό πρόσημο. Η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας με τη δημοπράτηση του καταλύματος, ευελπιστεί να βρεθεί ο ιδιώτης που θα λειτουργήσει θετικά και θα επεκτείνει την επιχείρηση.

Γραφική η θέση του

Το δασικό χωριό «Δρυάδες» έχει πάρει το όνομά του από τις νύμφες της Ελληνικής μυθολογίας, οι οποίες διάλεγαν πάντα το ωραιότερο σημείο ενός δάσους για να στήσουν το χορό τους. Αυτό μαρτυρεί την μεγαλοπρέπεια του τοπίου και τη φυσική ομορφιά, ιδανική για να ξεκουράσει και να ανανεώσει τον επισκέπτη. Το Δασικό χωριό «Δρυάδες» βρίσκεται σε απόσταση 37χλμ. από την πόλη της Καρδίτσας, στις Νοτιοανατολικές πλαγιές της Πίνδου σε υψόμετρο 950μ. στη θέση «Σταυρός – Παλαιοχώρι» της περιφέρειας του Δ.Δ. Καροπλεσίου του πρώην Δήμου Ιτάμου του Ν. Καρδίτσας. Η διαδρομή των 37χλμ. είναι αξιοθαύμαστη σε ομορφιά με εναλλαγή τοπίων κάνοντας τον επισκέπτη να νιώθει τη φυσική αντίθεση του ορεινού όγκου & κάμπου. Η θέση του Δασικού Χωριού είναι τέτοια, ώστε είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο για μια επίσκεψη στα πανέμορφα γραφικά χωριά των Αγράφων, με πλούσια ιστορική παράδοση, με αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και θρησκευτικά προσκυνήματα με σπάνιους θρησκευτικούς θησαυρούς.


πηγή: http://www.karditsanews.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου