Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Κάνουν πράξη το ενδιαφέρον για τους υγρότοπους της Κρήτης




Κάνουν πράξη το ενδιαφέρον για τους υγρότοπους της ΚρήτηςEκτός του καθαρισμού θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην περιοχή του υγρότοπου
Το Σάββατο στις 12 Μαΐου στις 10.00 π.μ., οι Sapridonistas, οι μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας Γυμνασίου Μαλίων και το WWF Ελλάς, σας προσκαλούν να συμμετέχετε στη δράση καθαρισμού και ανάδειξης του υγρότοπου στον Ποταμό Μαλίων, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρου του Ανακτόρου των Μαλίων. Στην δράση θα συμμετέχουν και μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας Εθελοντών του Δήμου Χανίων.
Ο υγρότοπος Έλος ποταμού Μαλίων έχει έκταση 146 στρέμματα και είναι ένας από τους ελάχιστους καλά διατηρημένους φυσικούς παράκτιους υγρότοπους της Κρήτης. Μοναδική αξία έχει ο καλαμιώνας που εμπεριέχεται στην υγροτοπική περιοχή, αφού πρόκειται για τον μεγαλύτερο σε έκταση καλαμιώνα του νησιού. Επιπλέον, η περιοχή του υγρότοπου και των αμμοθινών αποτελεί μία από της ωραιότερες παράκτιες περιοχές κοντά στο Ηράκλειο.
Σημειώνεται ότι εκτός του καθαρισμού θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην περιοχή του υγρότοπου και συνοπτική παρουσίαση για τη σημασία του για τα μεταναστευτικά πουλιά.
Η εκδήλωση αποτελεί απόδειξη του ενδιαφέροντος των ενεργών πολιτών των Μαλίων για τον τόπο τους και ελπίζουμε να βρει μιμητές και σε άλλες περιοχές της Κρήτης.



πηγή: http://www.cretalive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου