Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Αθήνα: το θέατρο Μπάντμιντον κατεδαφίζεται για περιβαλλοντικούς λόγουςΠρος κατεδάφιση οδεύει το θέατρο Μπάντμιντον στο Ολυμπιακό Κέντρο στου Γουδή μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακύρωσε την απόφαση μετατροπής του κτηρίου σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκανε δεκτές τις προσφυγές πολιτιστικών και περιβαλλοντικών σωματείων όπως και κατοίκων οι οποίοι ζητούσαν την τήρηση των αρχικών διατάξεων που προέβλεπαν ότι οι εγκαταστάσεις είναι προσωρινές και θα απομακρυνθούν εντός εξαμήνου από την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι η λειτουργία του Μπάντμιντον επιδεινώνει τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής, αλλά και του λεκανοπεδίου εν γένει.
Υπόψη λήφθηκαν οι οι επιπτώσεις στο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον από τη διατήρηση του κτηρίου με τις νέες χρήσεις.
Επιπλέον, η Ολομέλεια του ΣτΕ σημειώνει πως το κτήριο έχει ανεγερθεί ως προσωρινή κατασκευή, σε χώρο που βρίσκεται εντός της ευρύτερης ζώνης προστασίας του Υμηττού και συνδέει τον ορεινό όγκο με τον αστικό ιστό. Προοριζόταν δε να καταστεί ελεύθερος χώρος πρασίνου.
Η σχετική έκταση του Μπάντμιντον προβλέπεται ότι βρίσκεται στον πυρήνα του πάρκου που αποτελεί κοινόχρηστο χώρο και όπου επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η δόμηση μικρών περιπτέρων έως 30 τ.μ. για τις λειτουργικές ανάγκες του πάρκου και των επισκεπτών του.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ανέγερση του κτηρίου έχει στοιχίσει πάνω από 120 εκατ. Ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο.


πηγή:econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου