Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Σύσκεψη στην Μεσσηνία για τα πυρηνελαιουργεία !!








Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 8 Μαΐου 2012 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, με θέμα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των πυρηνελαιουργείων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δ/ντής Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Μεσσηνίας Κων/νος Βασιλόπουλος, η Δ/ντρια Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Μεσσηνίας Κατερίνα Σπέντζουρα, η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας Π.Ε. Μεσσηνίας Αμαλία Παυλέα, καθώς και οι εκπρόσωποι των πυρηνελαιουργείων.
Συζητήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση των πυρηνελαιουργείων της Μεσσηνίας και κυρίως η απαρέγκλιτη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας τους.
Τονίστηκε ιδιαίτερα η ακριβής εφαρμογή αυτών των όρων, για την όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος από τη λειτουργία τους.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε έγκαιρα και σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, ενόψει και της επερχόμενης ελαιοκομικής περιόδου, στα πλαίσια συνεργασίας μεταξύ υπηρεσιών και πυρηνελαιουργών για την παραγωγή βέλτιστων αποτελεσμάτων.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι:Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 604Β/5-3-2012 η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την ένταξη Επενδυτικών Σχεδίων στο Μέτρο 2.1 «Υδατοκαλλιέργεια» του Άξονα Προτεραιότητας 2, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 και αφορά:

Δράση 1
Αύξηση της παραγωγικής ικανότητας λόγω κατασκευής νέων μονάδων
Δράση 2Μεταβολή της παραγωγής λόγω επέκτασης ή εκσυγχρονισμό υφιστάμενων μονάδων
Δράση 3Αύξηση της ποσότητας γόνου που παράχθηκε σε Ιχθυογεννητικούς Σταθμούς
Οι αιτήσεις για την υπαγωγή των επενδυτικών σχεδίων κατατίθενται στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δράσεων Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ (Μιχαλακοπούλου 103, Αθήνα) μέχρι 31-07-2012. Αντίγραφο του πλήρους κατατεθειμένου φακέλου κατατίθεται και στις κατά τόπο αρμόδιες Υπηρεσίες Αλιείας.
Επίσης δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 605Β/5-3-2012 η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την ένταξη Επενδυτικών Σχεδίων στο Μέτρο 2.3 «Μεταποίηση και Εμπορία» του Άξονα Προτεραιότητας 2, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 και αφορά:
Δράση 1Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των παραγωγικών μονάδων μεταποίησης
Δράση 2Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των εγκαταστάσεων εμπορίας
Οι αιτήσεις για την υπαγωγή των επενδυτικών σχεδίων κατατίθενται στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δράσεων Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ (Μιχαλακοπούλου 103, Αθήνα) μέχρι 31-07-2012. Αντίγραφο του πλήρους κατατεθειμένου φακέλου κατατίθεται και στις κατά τόπο αρμόδιες Υπηρεσίες Αλιείας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο www.alieia.gr και στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας, γραφείο 223, τηλ. 2721361222-23.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου