Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Ο Αξιός κατεβάζει σκουπίδια από τα ΣκόπιαΟ Αξιός κατεβάζει σκουπίδια από τα Σκόπια
Οι αυξημένες βροχοπτώσεις αύξησαν τη στάθμη του ποταμού Αξιού με συνέπεια να πλημμυρίσουν πολλές περιοχές των Σκοπίων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γεμίσει ο ποταμός από τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών, τα οποία επιβαρύνουν τον ποταμό και προκαλούν περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Τόνοι αποβλήτων είναι πιθανό να καταλήξουν στην Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα των Σκοπίων που μετέφρασε ο Εχέδωρος.
Πριν από τρία χρόνια το υπουργείο Περιβάλλοντος των Σκοπίων όταν διαπίστωσε, ότι τουλάχιστον 10 τόνοι πλαστικών φιαλών, σακούλες και άλλα απόβλητα οδηγούνται στην Ελλάδα μέσω της ορμής του ποταμού, είχε ανακοινώσει ότι θα καθάριζε το ποτάμι με μηχανικά μέσα.
Είχε σχεδιαστεί, μάλιστα, να τοποθετηθούν μεταλλικά δίχτυα στη ροή του ποταμού που να εμποδίζουν τη μεταφορά των αποβλήτων στο δέλτα του Αξιού. Επιλέχθηκαν και τα σημεία στα οποία θα τοποθετούνταν αυτά τα δίχτυα.
Η σκοπιανή κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι θα διαθέσει 3,5 εκατομμύρια για την υλοποίηση του έργου αυτού, αλλά παρέμεινε μόνο στα χαρτιά.
Το μόνο που έκανε ήταν να προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει την περιβαλλοντική συνείδηση των κατοίκων, να μην πετούν σκουπίδια στο ποτάμι, όπως ορίζει και ο νόμος, αναφέρει το σκοπιανό δημοσίευμα. Φαίνεται όμως ότι δεν έφεραν αποτέλεσμα οι εκκλήσεις.


πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου