Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Φυτεύει, ποτίζει, καλλωπίζει ο Δήμος στο Βοτανικό Κήπο



Έντονη είναι η δραστηριότητα του Δήμου Χίου τις τελευταίες ημέρες στο Βοτανικό Κήπο Ιωνίας, έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα τη Δευτέρα, 28 Μαΐου, με την έναρξη του συνεδρίου για τους Βοτανικούς κήπους.
Σε σχετικό δελτίο τύπου με αφορμή σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα «πολίτης» ο Δήμος Χίου αναφέρει μεταξύ άλλων:

"... Μόνο για τη φετινή χρονιά και μετά από τις ζημιές, που προκλήθηκαν, δαπανήθηκε ένα σημαντικό ποσό, ώστε ο Βοτανικός κήπος να είναι λειτουργικός.
Ήδη αυτή την ώρα φυτεύονται πάνω από 3.000 φυτά, που διαμορφώνουν τον κήπο, υλοποιώντας συμπληρωματικά ένα εντελώς καινούριο σχέδιο, έτσι ώστε οι πραγματικά υψηλοί επισκέπτες, να διαπιστώσουν την διαφορετικότητα και εξειδίκευση του Βοτανικού κήπου Αιγαίου.
Την προσεχή Πέμπτη 31-5-2012 το απόγευμα, που θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στον κήπο και η επίσημη έναρξη του Βοτανικού, μπορεί όποιος επιθυμεί να κάνει την κριτική του.
Η όποια καθυστέρηση προέκυψε, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών του Καλλικράτη και του οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, στον οποίο υπάγεται πλέον το ΕΘΙΑΓΕ.
Από την υλοποίηση του Συνεδρίου Βοτανικής στο νησί μας, προσδοκούμε πρώτα από όλα την υποστήριξη σε μια σωστή και ολοκληρωμένη διαχείριση, η οποία λόγω δύσκολων οικονομικών συγκυριών, έχει μέχρι στιγμής καταστεί ανέφικτη.
Παράλληλα η παρουσία 200 συνέδρων στο νησί μας από 28 Μαΐου έως 2 Ιουνίου, εκτός των άλλων, θα ενισχύσει την τοπική μας οικονομία...", σημειώνεται στο δελτίο τύπου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου