Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Θεσσαλονίκη. Tο ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ προκηρύσσει διαγωνισμό διηγήματος

 
 
Το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ αποφάσισε να διεξάγει διαγωνισμό διηγήματος για τους κατοίκους, αποκλειστικά, των Πεύκων. Η απόφαση λήφθηκε με το σκεπτικό ότι κάθε δράση, από όπου κι αν προέρχεται, που συμβάλλει στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής στην πόλη, είναι προσφορά στο διαπιστωμένο έλλειμμα στον τομέα αυτόν.
 
 
Για την υλοποίηση της ιδέας και για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται αποφασίστηκε:

1. Η σύσταση επιτροπής κρίσης για τα διαγωνιζόμενα διηγήματα. Η επιτροπή είναι 5μελής με πρόεδρο πεζογράφο που έχει εκδώσει τουλάχιστον τρία βιβλία. Ο πρόεδρος δεν είναι απαραίτητα κάτοικος Πεύκων. Τα υπόλοιπα μέλη είναι από την πόλη μας με τα δύο οπωσδήποτε από την οικογένεια του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ.
2. Ο Διαγωνισμός αφορά ενήλικες 18 ετών και άνω. Ο λόγος είναι ότι έτσι οι μετέχοντες να έχουν τις ίδιες ή παρόμοιες δυνατότητες διάκρισης.
3. Η διάρκεια διαγωνισμού είναι τετράμηνη. Ξεκινά από τον Ιανουάριο του 2017 και λήγει τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου. Στο διάστημα αυτό θα μπορέσει να γίνει η επιλογή των καλύτερων έργων από την επιτροπή και θα ανακοινωθούν το ονόματα των νικητών στο τεύχος του Πευκο-Οράματος του Ιουνίου.
4. Θα διακριθούν 3 έργα με βραβεία έκπληξη που θα ανακοινωθούν σύντομα. Τα βραβευμένα έργα θα δημοσιευθούν στο Πευκο -Όραμα.
5. Ο όγκος των διηγημάτων δεν θα ξεπερνά τις 1.500 λέξεις έτσι, ώστε να μπορούν να εμφανιστούν, το πολύ, σε δύο συνεχόμενα τεύχη του περιοδικού μας.
6. Το θέμα του διηγήματος: «Στα χρόνια της κρίσης…». Το διήγημα μπορεί να είναι ιστορίες μυθοπλασίας, βιώματα που συνδέονται με τα προβλήματα της καθημερινότητα μας ή να αναφέρονται στη σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους στα χρόνια αυτά.
7. Κάθε διαγωνιζόμενος παίρνει μέρος με ένα διήγημα το οποίο υποβάλλει με ψευδώνυμο. Το παραδίδει σε ξεχωριστό φάκελο που περιέχει δισκέτα με το κείμενο ή USB και ξεχωριστό, μικρότερο, φάκελο, με τα πραγματικά στοιχεία του που αντιστοιχούν στο ψευδώνυμο αυτό. Η πρόεδρος του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ κρατά τους μικρούς φακέλους που θα τους ανοίξει μετά τη βράβευση των διηγημάτων και δίνει τις δισκέτες ή το USB στην επιτροπή για την αξιολόγησή τους.
8. Στον διαγωνισμό δεν μπορούν να πάρουν μέρος τα μέλη της επιτροπής, όπως και οι συγγενείς τους πρώτου βαθμού (παιδιά, γονείς, σύζυγοι).
9. Η αναγγελία του διαγωνισμού και η προβολή του θα γίνει με κάθε πρόσφορο μέσο.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνείτε:
 
6987060201 (κ. Φανή Ζέτου)
6945466816 (κ. Πάνος Τσορμπατζόγλου)
6945794617 (κ.Νανά Μιμιλίδου)  

    
Το Δ.Σ. του
ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου