Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Αντιπρόεδρος του διεθνούς «Οργανισμού Παγκόσμιας Σύμπραξης για το Νερό» εξελέγη η Δρ. Αυγερινοπούλου

 
img_2579
 
Αντιπρόεδρος του διακυβερνητικού «Οργανισμού Παγκόσμια Σύμπραξη για το Νερό» (Global Water Partnership Organization – G.W.P.O.) εξελέγη η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του στη Στοκχόλμη.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου προτάθηκε για τη θέση της Αντιπροέδρου από την Πρόεδρο του…Οργανισμού, τ. Υπουργό Περιβάλλοντος της Μογγολίας, κα. Oyun Sanjaasuren, και η τοποθέτησή της έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τον Γ. Γραμματέα του Οργανισμού, Καθ. Rudolph Cleveringa, και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.
 
Ο διακυβερνητικός «Οργανισμός Παγκόσμιας Σύμπραξης για το Νερό» ιδρύθηκε το 1996 από την Παγκόσμια Τράπεζα, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας, την Αργεντινή, τη Χιλή, την Δανία, την Ουγγαρία, την Ιορδανία, το Πακιστάν και τη Σουηδία, στην οποία και εδρεύει. Συνεργάζεται στενά με τον ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς, ενώ στην ατζέντα του συμπεριλαμβάνεται η ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων, η μεταφορά τεχνογνωσίας, η προσαρμογή στις κλιματικές αλλαγές και η προώθηση της Αναπτυξιακής Ατζέντας 2030 για την προστασία των υδατικών πόρων και την δίκαιη κατανομή τους. Αναδεικνύεται σε έναν από τους σημαντικότερους πολυμερείς οργανισμούς για το περιβάλλον, καθώς αποτελείται από ένα δίκτυο 3.000 εταίρων, ενώ προωθεί και συντονίζει 13 Περιφερειακές και 86 Κρατικές Συμπράξεις.
 
Η Δρ. Αυγερινοπούλου είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του GWPO από το 2015, καθώς το περιβαλλοντικό έργο της τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης. Η Δρ. Αυγερινοπούλου έχει τιμηθεί με το «Πράσινο Αστέρι» του ΟΗΕ, ενώ πρόσφατα υπήρξε υποψήφια για τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ. Είναι δικηγόρος εξειδικευμένη στο Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο Περιβάλλοντος και το Δίκαιο Κλιματικών Αλλαγών με εκτεταμένη συγγραφική και εθελοντική δραστηριότητα. Η Δρ. Αυγερινοπούλου έχει εκλεγεί Βουλευτής Επικρατείας και Βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία. Εξελέγη επανειλημμένα Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και Πρόεδρος του Κύκλου Βουλευτών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη.
 
«Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για εμένα η θέση αυτή, καθώς ο G.W.P.O. είναι από τους πλέον αναγνωρισμένους διακρατικούς οργανισμούς στα ζητήματα βιώσιμης διαχείρισης του νερού, έχοντας έντονη δραστηριότητα και στη Μεσόγειο, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το νερό αποτελεί πηγή ζωής, εργαλείο συνεργασίας και δίκαιης ανάπτυξης. Η προστασία και η βιώσιμη διαχείρισή των υδατικών πόρων θα κρίνει το μέλλον εκατομμυρίων πολιτών σε όλο τον κόσμο τα επόμενα χρόνια. Οι προκλήσεις -λόγω της υπερεκμετάλλευσης, της ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής- είναι μεγάλες. Η εντατικοποίηση της διεθνούς συνεργασίας, η έμφαση σε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά και η ανάπτυξη και χρήση καινοτόμων τεχνολογιών είναι πτυχές στις οποίες χρειάζεται όλοι να επικεντρωθούμε» δήλωσε αναλαμβάνοντας τη νέα θέση.
 
Η Δρ. Αυγερινοπούλου ευχαρίστησε θερμά για την ιδιαίτερη τιμή, την Πρόεδρο του Οργανισμού, Υπουργό Sanjaasuren, τον Γενικό Γραμματέα, τα Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα της Περιφερειακής Σύμπραξης για το Νερό για την Μεσόγειο (GWPmed) Καθηγητή Μιχαήλ Σκούλο, για τη στήριξή του και την ουσιώδη συμμετοχή του στην επιτυχία του ίδιου του Οργανισμού.
 
Η επίσημη ιστοσελίδα του «Οργανισμού Παγκόσμιας Σύμπραξης για το Νερό» είναι: http://www.gwp.org .


πηγή: https://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου