Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Περπατώντας στην παγωμένη δρακόλιμνη…

 
15800209 10154883685549140 4904313909533217071 o 1
 
Ο Σωτήρης Σταύρου αφηγείται την συγκλονιστική εμπειρία!
 
«...Μία φωτογραφία μπορεί να δείξει πολύ λίγα από τα συναισθήματα που νιώθεις όταν βρίσκεσαι εκεί...»! Την φράση αυτή χρησιμοποιεί ο Σωτήρης Σταύρου για να αναφερθεί στην μοναδική εμπειρία που είχε, να περπατήσει στην παγωμένη Δρακόλιμνη! Στο δώρο, που του έκανε η φύση..

Οι φωτογραφίες που απαθανάτισε ο ίδιος έχουν κάνει τον γύρο της Ελλάδας... Πρόκειται άλλωστε για μαγευτικά στιγμιότυπα, σε μία από τις ομορφότερες γωνιές του τόπου μας!

Ο Σωτήρης είναι από τα Γιάννινα, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου, κάποιες φορές όμως κάνει πορείες μοναχικές ή παρεΐστικες.
 
 
Αυτή τη φορά ξεκίνησε από το Μικρό Πάπιγκο, παίρνοντας το κλασσικό που οδηγεί στο καταφύγιο της Αστράκας. Κι από κει ακολούθησαν την διαδρομή προς την δρακόλιμνη.

«Είναι μία πορεία που την έχουμε κάνει πολλές φορές και μάλιστα σε διαφορετικές εποχές», αναφέρει στο Epiruspost και θυμάται πως πριν από τέσσερα χρόνια είχε δει και πάλι παγωμένη την λιμνούλα, η οποία έκανε διάφορους σχηματισμούς που έμοιαζαν με γλυπτά!

Για τους δύο φίλους ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία... Μία εμπειρία που δεν θα ξεχάσουν ποτέ!
 
drakolp2
 
«Το να περπατάς, γενικά στη φύση, είναι φοβερή εμπειρία. Ένας λόγος παραπάνω, όταν περπατάς, σε ένα από τα ομορφότερα κομμάτια του ορεινού όγκου, στην δρακόλιμνη της Τύμφης.. Και νιώθουμε τυχεροί που την συναντήσαμε παγωμένη και μάλιστα σε βαθμό που μπορούσαμε να περπατήσουμε πάνω της..», σημειώνει ο Σωτήρης Σταύρου!

Και το μήνυμα που στέλνει σε όλους... «Να γίνει σε όλους τρόπος ζωής η ενασχόληση με την φύση... Και να ξέρουν πως μία φωτογραφία μπορεί να δείξει πολύ λίγα από τα συναισθήματα που νιώθεις όταν βρίσκεσαι εκεί..»!!

Δεν υπάρχει φόβος σε τέτοιους τόπους. Υπάρχει μόνο δέος! Και ψυχή που γεμίζει από την μαγεία του βουνού... Και τον μύθο που πάντα θα κουβαλάνε στα νερά τους οι δρακόλιμνες!

Στη δρακόλιμνη της Τύμφης και στη δρακόλιμνη του Σμόλικα κατοικούσαν δύο δράκοι, οι οποίοι είχαν έχθρα μεταξύ τους και κάθε φορά που αγρίευαν εκτόξευαν πέτρες ο ένας στον άλλο. Σύμφωνα με τους ντόπιους, ο μύθος αυτός εξηγεί το γεγονός πώς οι όχθες της Δρακόλιμνης του Σμόλικα έχουν άσπρο χρώμα με διάσπαρτες μαύρες πέτρες, ενώ οι όχθες της λίμνης της Τύμφης μαύρο χρώμα με διάσπαρτες άσπρες πέτρες!
 
drakolp3
 
drakolp6
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου