Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Προς ανάδειξη η βιοποικιλότητα της Λήμνου

 
Προς ανάδειξη η βιοποικιλότητα της Λήμνου | Συνάντηση στο Επαρχείο του νησιού
 
Συνάντηση στο Επαρχείο του νησιού
 
Στο γραφείο του Επάρχου Λήμνου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο Έπαρχος Λήμνου κ. Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης, υπάλληλοι του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και η εκπρόσωπος της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών/Τομέας Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων κα Νάντια Βουγογιανοπούλου.
 
Σκοπός της συνάντησης ήταν στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Φαρμακευτικής Σχολής με θέμα «Φυτοχημική Ανάλυση της Βιοποικιλότητας των Νήσων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου» να γίνει μια περεταίρω ανάλυση των προτεραιοτήτων και των δράσεων που θα πρέπει να υλοποιηθούν στα πλαίσια αυτής της σύμβασης.
 
Μεταξύ άλλων τέθηκαν ως προτεραιότητες τα παρακάτω: α) Ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των ενδημικών φυτών, ανά νησί, που παρουσιάζουν φαρμακευτικό ενδιαφέρον ώστε να χρησιμοποιηθούν στη φαρμακευτική βιομηχανία και στον τομέα των καλλυντικών και πιθανή καλλιέργεια τους. β) Ανάδειξη ιδιαίτερων χαρακτηριστικών στα διατροφικά προϊόντα της Λήμνου και τεκμηρίωση ισχυρισμών υγείας. γ) Έρευνα και απομόνωση στοιχείων στα απόβλητα οινοποιείων και ελαιοτριβείων, με πιθανή φαρμακευτική δράση ή χρήση τους στη βιομηχανία καλλυντικών.


πηγή: http://www.limnosfm100.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου