Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα. Πιστοί απ' όλον τον κόσμο συρρέουν στη Βηθλεέμ

 
Πιστοί απ' όλον τον κόσμο συρρέουν στη Βηθλεέμ - Εντυπωσιακές εικόνες
 
Δεκάδες πιστοί συρρέουν στο κέντρο της Βηθλεέμ για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και να παραστούν στη βραδινή λειτουργία. Παρά τη βροχή, η ατμόσφαιρα στην πόλη είναι πολύ πιο εορταστική σε σύγκριση με πέρσι, καθώς και τα μέτρα ασφαλείας φαίνεται πως έχουν χαλαρώσει.
 
Παλαιστίνιοι και χριστιανοί από κάθε γωνιά του πλανήτη συγκεντρώνονται στην πλατεία της Φάτνης, κοντά στη Βασιλική της Γεννήσεως, στο σημείο όπου σύμφωνα με την παράδοση γεννήθηκε ο Χριστός.
 
Πιστοί απ' όλον τον κόσμο συρρέουν στη Βηθλεέμ - Εντυπωσιακές εικόνες
 
Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο της πόλης αλλά συγκριτικά με άλλες χρονιές φέτος το κλίμα είναι πιο εορταστικό. Πολλοί τουρίστες αγοράζουν σουβενίρ από τα καταστήματα ή φωτογραφίζονται με φόντο το πελώριο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία της Φάτνης.
 
Πιστοί απ' όλον τον κόσμο συρρέουν στη Βηθλεέμ - Εντυπωσιακές εικόνες
 
"Είναι υπέροχο που βρίσκομαι στη Βηθλεέμ για τα πρώτα Χριστούγεννα μακριά από την πατρίδα μου", δήλωσε μια νεαρή Αμερικανίδα, η Βαλέρια.
 
Ο Ράμζι αλ Ντούρζι, χριστιανός από την Ιορδανία, έφτασε στην πόλη μαζί με τα δύο παιδιά του για να επισκεφθεί τα πεθερικά του που ζουν κοντά στη Ραμάλα. "Είναι η πρώτη μου επίσκεψη στη Βηθλεέμ και την Παλαιστίνη και η ατμόσφαιρα είναι φανταστική", είπε.
 
Μετά τη λιτανεία, ο Λατίνος Πατριάρχης θα τελέσει την παραδοσιακή λειτουργία τα μεσάνυχτα, παρουσία πολλών θρησκευτικών και πολιτικών αξιωματούχων. Μεταξύ αυτών θα είναι και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.
 
Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ, τον μήνα Δεκέμβριο αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή 120.000 τουρίστες – οι μισοί από αυτούς χριστιανοί. Από την πλευρά τους, οι παλαιστινιακές αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των επισκεπτών φέτος θα είναι σημαντικά αυξημένος.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου