Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Θεσσαλονίκη. Ρεκόρ ανακύκλωσης στον Δήμο Λαγκαδά

 
Ρεκόρ ανακύκλωσης στον Δήμο Λαγκαδά - 100 νέοι κάδοι σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες
 
100 νέοι κάδοι σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες
 
Πενήντα (50) νέους κάδους ανακύκλωσης από τους συνολικά εκατό (100) που θα διατεθούν στον Δήμο Λαγκαδά, παρέλαβε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας. Οι νέοι μπλε κάδοι θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.

Παράλληλα, μέσα στον Δεκέμβριο θα παραληφθούν από την αρμόδια Αντιδημαρχία και νέοι κάδοι κοινών απορριμμάτων για τη διανομή τους σε όλο τον Δήμο Λαγκαδά.

Η θεαματική αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης στον Δήμο Λαγκαδά τα τελευταία δύο χρόνια, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για τη συνέχιση των περιβαλλοντικών μας δράσεων. Το 2014 οι τόνοι των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων ήταν μόλις 650, το 2015 αυξήθηκαν σε 980 τόνους, ενώ η φετινή χρονιά (2016) κλείνει με 1.200 τόνους ανακύκλωσης.

Ευχαριστούμε θερμά τους συνδημότες μας που υποστηρίζουν στην πράξη και ενισχύουν αυτή την προσπάθειά μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας.
 
 
Νέα δράση για την ανακύκλωση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης
 
Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στους Δημότες μια νέα δράση που στόχο έχει την ενίσχυση της ανακύκλωσης αλλά και τη στήριξη των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας.

Έπειτα από σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Λαγκαδά και της εταιρείας με την επωνυμία «EAST WEST GREECE - ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΛΙΠΩΝ», ειδικοί κάδοι θα τοποθετηθούν σε φυλασσόμενους χώρους εντός δημοτικών κτιρίων, για τη συλλογή μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων.

Τα είδη που θα συγκεντρώνονται, μετά τη διαλογή και την κατηγοριοποίησή τους, θα διανέμονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Λαγκαδά στις ευπαθείς ομάδες συνδημοτών μας.

Το επόμενο διάστημα, θα ακολουθήσει ειδική εκδήλωση ενημέρωσης των Δημοτών για όλες τις περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιούνται από τον Δήμο Λαγκαδά και τον τρόπο που μπορούν να τις ενισχύσουν συμμετέχοντας ενεργά σε αυτές.



πηγή: http://www.lagadas.net/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου