Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Ο Δήμος Εορδαίας μας καλεί να δηλώσουμε το κατοικίδιο μας στο ειδικό μητρώο & αυτό είναι υποχρεωτικό

 
Ο Δήμος Εορδαίας μας καλεί να δηλώσουμε το κατοικίδιο μας στο ειδικό μητρώο & αυτό είναι υποχρεωτικό
 
Στη δημιουργία μητρώου οικόσιτων κατοικίδιων προχωράει ο Δήμος Εορδαίας ως όφειλε να έχει κάνει από τον Φεβρουάριο του 2012 που βρίσκεται σε ισχύ ο νόμος 4039/2012. Γι’ αυτό και με σημερινή ανακοίνωση του καλεί τους δημότες οι οποίοι είναι κηδεμόνες σκυλιών και γατιών να τσιπάρουν τα ζώα τους και να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα στην αρμόδια υπηρεσία.

Η σήμανση και η καταγραφή των δεσποζόμενων ζώων, αποτελεί υποχρέωση των ιδιοκτητών και η παράλειψη της αποτελεί παράβαση που επισύρει πρόστιμο της τάξης των 300 εύρω. Η δημιουργία αυτής της βάσης δεδομένων γίνεται για να ελέγχεται και να προλαμβάνεται η εγκληματική συμπεριφορά της εγκατάλειψης κατοικίδιων ζώων, κάτι είναι ιδιαιτέρως συχνό και βασική αιτία αύξησης του πληθυσμού των αδέσποτων.

Ο Δήμος Εορδαίας στην ανακοίνωση του επισημαίνει ότι «σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014 παρ.3 άρθ.46: “Ο Ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να προσκομίσει ή να αποστείλει ταχυδρομικώς, επί αποδείξει στον οικείο Δήμο, αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης του ζώου”.

Σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλονται οι κυρώσεις που ορίζονται από τον νόμο.

Ο Δήμος Εορδαίας ΚΑΛΕΙ τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς να προσέρχονται στο Δημαρχείο κάθε Τρίτη και Πέμπτη και ώρα 10.00 έως 13.00 στο Γραφείο Εθελοντισμού (ισόγειο) προσκομίζοντας το βιβλιάριο υγείας του ζώου τους, καθώς και το πιστοποιητικό ηλεκτρονικής σήμανσης, ώστε να γίνει η εγγραφή του ζώου στα Μητρώα του Δήμου, ΔΩΡΕΑΝ.

Για τη δαπάνη της σήμανσης και της στείρωσης των ζώων συντροφιάς, για τις ευπαθείς ομάδες, οι ιδιοκτήτες μπορούν να ενημερώνονται στο αρμόδιο Γραφείο του Δήμου.
«
Η ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ».
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου