Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. «Πριν το κλικ!»

 
 
Σεμινάριο Φωτογραφίας Άγριας Ζωής
 
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2017, σας προσκαλεί σε ένα επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα τη φωτογράφιση των πουλιών και της άγριας ζωής.
 
Το σεμινάριο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 23/1, ώρες 18:00-20:30, στο καφέ-πολυχώρο «Άλικο» στου Ψυρρή (Αγίου Δημητρίου 16, κοντά στο Σταθμό Μοναστηράκι και στην Πλατεία Ψυρρή), με εισηγητή τον φωτογράφο άγριας φύσης Χρήστο Βλάχο. Η συνέχεια θα δοθεί τις Κυριακές 12/2 και 19/2, ώρες 11:00-13:30, στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» με εισηγητές τους Αντώνη Τσακνάκη και Πέτρο Πέτρου. Στα επόμενα σεμινάρια θα υπάρχει η δυνατότητα πρωινής πρακτικής εξάσκησης στις λίμνες, στους καλαμώνες, στο δάσος και σε ανοικτούς χώρους του Πάρκου.

Το σεμινάριο έχει σκοπό την υποστήριξη μελών που ασχολούνται με τη φωτογραφία άγριας ζωής, την προσέγγιση του ευρύτερου φωτογραφικού κοινού και επίσης την υποβοήθηση νέων ενδιαφερομένων στο αντικείμενο. Απευθύνεται επομένως τόσο στα μέλη όσο και σε φωτογράφους, που ασχολούνται ήδη με το θέμα και ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα ή να ανταλλάξουν τεχνικές, αλλά και σε αυτούς που αναπτύσσουν την εμπειρία τους τώρα!
 
Οι εκπαιδευτές θα μεταφέρουν στους συμμετέχοντες την προσωπική τους εμπειρία και τις τεχνικές που έχουν αναπτύξει για να συλλάβουν φωτογραφικά το απρόσμενο, το ατίθασο και το μη αναμενόμενο στο πεδίο: Συνδυασμός από ρυθμίσεις μηχανής, οπτικές και γωνίες φωτογράφησης, επιλογές φωτισμού, τόπου και βιότοπου, χρόνου, ώρας, εποχής και της κατάλληλης στιγμής για την παραγωγή της φωτογραφίας θα είναι το αντικείμενο της εκπαίδευσης.

Σημειώνουμε ότι τεχνικές βελτίωσης με ψηφιακά μέσα θα μας απασχολήσουν μόνον δευτερευόντως, διότι το βασικό αίτημα είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων για την ίδια τη φωτογράφηση, δηλαδή το «πριν το κλικ» της μηχανής!
 
Το σεμινάριο έχει δωρεάν συμμετοχή για τα μέλη, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν μέλη και επί τόπου στο χώρο του σεμιναρίου (η συνδρομή είναι 20 ευρώ).
Υπάρχει δυνατότητα να γίνουν δεκτοί μέχρι 60 ενδιαφερόμενοι. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τη
Δήλωση Συμμετοχής.

Συμπληρώστε τώρα τη
Δήλωση προκειμένου να κατοχυρώσετε τη συμμετοχή σας και για να σας στείλουμε αναλυτικότερες πληροφορίες!

Επικοινωνία: Σπύρος Ψύχας τηλ. 210 8228704 εσωτ. 106 και 6974 510976
E mail:
spsychas@ornithologiki.gr .


πηγή: http://www.ornithologiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου