Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Ένα Δραμινό κρασί στα καλύτερα του 2016!

 
Ένα Δραμινό κρασί στα καλύτερα του 2016!
 
Το έτος 2016 μας αποχαιρετά με μια πολύ σημαντική διάκριση για το Κτήμα Παυλίδη. Το ΤΗΕΜΑ λευκό το οποίο έχει συμπεριληφθεί στη σημαντική λίστα «The ENTHUSIAST 100 of 2016» του διασήμου αμερικανικού οινικού περιοδικού Wine Enthusiast.
 
Το Wine Enthusiast, αμερικανικό περιοδικό διεθνούς κύρους παρουσιάζει κάθε Δεκέμβριο τις δικές του οινικές επιλογές σε τρεις λίστες-προτάσεις. Κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς η ομάδα του διασήμου περιοδικού δοκίμασε συνολικά περίπου 22.000 οίνους από όλο τον κόσμο και προτείνει:

- «Top 100 Best Buy», 100 οίνους που αποτελούν τις καλύτερες επιλογές σε προσιτό κόστος,
- «Top 100 Cellar Selections», 100 κορυφαίους οίνους για τους συλλέκτες και τέλος την πιο σημαντική λίστα:
ktima pavlidi thema 01- «Τhe Enthusiast 100» με τους 100 οίνους που αυτοί ξεχώρισαν και καλούν τους οινόφιλους αναγνώστες τους, να αγοράσουν και να πίνουν τώρα αλλά και τα επόμενα έτη.

Με άλλα λόγια η λίστα «The Enthusiast 100» συγκεντρώνει "τα καλύτερα των καλύτερων", όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους, μια φανταστική ποικιλία οίνων που είναι διαθέσιμοι στην Αμερική, κρασιά από 15 χώρες, από όλα τα στυλ και για κάθε περίσταση.

Το ευχάριστο νέο για εμάς είναι ότι στους κορυφαίους 100 οίνους «The Enthusiast 100» επέλεξαν και δυο από την Ελλάδα, ανάμεσα τους το δικό μας ΤΗΕΜΑ λευκό 2015.
 
Η γευστική περιγραφή του Wine Enthusiast για το ΤΗΕΜΑ λευκό είναι: «Αυτός ο συνδυασμός ποικιλιών ξεκινά με ζωηρότητα, προσφέρει αρώματα κρέμας βανίλιας, λεμονιού, μπανάνας και αλεσμένων βότανων. Στο στόμα ισορροπεί ανάμεσα σε ζωηρή οξύτητα και σαγηνευτικές νότες από κίτρο και πεπόνι. Το κρασί κάνει ένα πικάντικο γύρισμα που του προσδίδει επιπλέον ζωντάνια
 
ktima pavlidi thema 02Το ΤΗΕΜΑ λευκό βρίσκεται στη 90η θέση της λίστας «The Enthusiast 100» με βαθμολογία 92/100.
 
Η διάκριση αυτή αποτελεί σημαντική αναγνώριση, επιβράβευση της προσπάθειάς μας και δικαιώνει για μια ακόμη φορά το ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ στο στόχο του και στην επιμονή του για την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λίστα «The Enthusiast 100 of 2016»:
http://www.winemag.com/toplists/top-100-wines-2016/ .
 
 
Κτήμα Παυλίδη
 
Το Κτήμα Παυλίδη βρίσκεται στα Κοκκινόγεια Δράμας, στις παρυφές του όρους Φαλακρού, σε πολύ κοντινή απόσταση από το σπήλαιο του Αγγίτη και το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού.

Δημιουργήθηκε το 1998 από το Χριστόφορο Παυλίδη, ο οποίος μετά από επίμονη αναζήτηση επέλεξε αυτήν την περιοχή για την εγκατάσταση του αμπελώνα και του οινοποιείου του.



πηγή: http://www.dramania.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου