Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Στροφή σε "πράσινες" συσκευές



Στροφή σε "πράσινες" συσκευές



 
Στροφή των καταναλωτών προς τις ενεργειακά αποδοτικές ηλεκτρικές λευκές συσκευές παρατηρείται, το τελευταίο διάστημα, σε μία εποχή όπου η εξοικονόμηση ενέργειας οφείλει να γίνει τρόπος ζωής για όλους.
Στο πλαίσιο αυτό, αυξάνονται καθημερινά οι οικολογικά ενεργοί καταναλωτές, οι οποίοι αντικαθιστούν τις συμβατικές συσκευές τους με οικολογικές, σε μία προσπάθεια εξοικονόμησης κόστους, αλλά και για περιβαλλοντικούς λόγους.
Πρόκειται για μία νέα τάση, που αρχίζει να εδραιώνεται και στην Ελλάδα, εκτοπίζοντας σταδιακά τις παραδοσιακές και ενεργοβόρες λύσεις. Όπως επισημαίνουν φορείς της αγοράς, εκτός από τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά από τα οποία κατασκευάζονται, οι εν λόγω συσκευές διαφοροποιούνται, χάρη στη δυνατότητα, που προσφέρουν στους καταναλωτές, να εξοικονομήσουν χρήματα, μέσω της μείωσης κατανάλωσης ενέργειας.

Πλεονέκτημα, που, όπως αναφέρουν, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, κυρίως στην παρούσα οικονομική συγκυρία, όπου ο προϋπολογισμός των νοικοκυριών έχει επιβαρυνθεί σημαντικά, μεταξύ άλλων, και από τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου