Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας προκήρυξε Διαγωνισμό για τα δάση, στον οποίο μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής. Ο Φ.Δ. Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας με την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Δασών διοργανώνει τον 1ο Διαγωνισμό «Νέοι άνθρωποι στα Ευρωπαϊκά Δάση». Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 και ώρα 10.00 π.μ. στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας (ΤΕΙ Αθήνας), στο αμφιθέατρο της Πληροφορικής (είσοδος από την Κεντρική Πύλη του ΤΕΙ, επί της οδού Αγ. Σπυρίδωνα).
Υποψήφιοι του διαγωνισμού μπορούν να είναι μαθητές γυμνασίων και λυκείων που κατοικούν στην Περιφέρεια Αττικής και είχαν ηλικία 13-17 ετών την ημέρα έναρξης του σχολικού έτους 2011/2012, δηλαδή έχουν γεννηθεί μεταξύ 11 Σεπτεμβρίου 1995 και 10 Σεπτεμβρίου 1999. Οι υποψήφιοι διαγωνίζονται σε ομάδες των δύο (2) ατόμων που συστήνουν οι ίδιοι. Η ύλη του διαγωνισμού είναι διαθέσιμη εδώ. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα. Θα διαρκέσει δύο (2) ώρες και οι υποψήφιες ομάδες οφείλουν να απαντήσουν από κοινού σε 50 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Ο διαγωνισμός οργανώνεται και υλοποιείται με ευθύνη της Ελληνικής Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού, που έχει οριστεί από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.


Τα τελικά αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012. Η νικήτρια ομάδα που θα διακριθεί στον ανωτέρω διαγωνισμό θα λάβει μέρος στο ευρωπαϊκό Διαγωνισμό "Young People in European Forests" που θα πραγματοποιηθεί στις 26-27 Σεπτεμβρίου 2012 στη Sagadi της Εσθονίας. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα, οπότε οι μαθητές πρέπει να μπορούν να επικοινωνούν στον προφορικό και γραπτό λόγο στα αγγλικά.
Η αίτηση συμμετοχής των ενδιαφερόμενων υποψήφιων ομάδων θα πρέπει να αποσταλεί στο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική δ/νση e-mail.png diagonismos@parnitha.eu (αφού προηγουμένως έχουν σκαναριστεί) ή ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, στη Δ/νση Λ. Θρακομακεδόνων 131, Τ.Κ. 13672, με την ένδειξη ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «Νέοι Άνθρωποι στα Ευρωπαϊκά Δάση». ή με φαξ στο 2102445226.


Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης είναι η Δευτέρα 14 Μαΐου 2012. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας στο τηλέφωνο 2102478540, υπεύθυνη: Άννα Δερβένη.