Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Abu Camp:Ένα Camping εμπειρία ζωής!





Στο δέλτα του ποταμού Okavango, στη Botswana (Μποτσουάνα) υπάρχει ένα μέρος, το Abu Camp, που περνάει την έννοια της κατασκήνωσης σε άλλη διάσταση…


To Abu Camp βρίσκεται σε μια αχανή ιδιωτική έκταση 180.000 εκταρίων πυκνής βλάστησης στην καρδιά του Δέλτα του ποταμού Οκαβάνγκο. Έχοντας πάρει την ονομασία του από ένα πολύ σπάνιο είδος ελέφαντα, υπήρξε η βάση απ’ όπου τα πρώτα safaries ελεφάντων ξεκίνησαν πριν από 17 χρόνια. Σήμερα η “κατασκήνωση” βρίσκεται στην άκρη μιας μεγάλης λιμνοθάλασσας η οποία φιλοξενεί ένα κοπάδι ιπποπόταμων.
Οι επισκέπτες αυτής της κατασκήνωσης μπορούν να απολαύσουν μία τελείως διαφορετική εμπειρία…
Το Abu Camp είναι περιτριγυρισμένο από ανοιχτά λιβάδια, ιερά νησιά και κανάλια κάνοντας αυτό το μέρος της Αφρικής μοναδικό. Από εδώ μπορείτε να εξερευνήσετε τα μυστήρια και το μεγαλείο της αρχαίας αυτής γης. Η κατασκήνωση είναι στην κυριολεξία κρυμμένη μέσα στο δάσος, δίπλα στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού.







Οι Αφρο – Βεδουίνικες σκηνές, ψηλές κι ευρύχωρες καταφέρνουν όχι μόνο να ξεχωρίζουν από τα χρώματα και τα σχέδια των καμβάδων τους, αλλά και να είναι απόλυτα εναρμονισμένες με το φυσικό περιβάλλον. Και οι 6 σκηνές-σουίτες είναι διαφορετικές μεταξύ τους, αφού τα έπιπλα και γενικότερα το ντεκόρ είναι μοναδικό για κάθε σκηνή. Καλοφωτισμένα μονοπάτια συνδέουν τις σκηνές με το κύριο lounge και το εστιατόριο. Εκτός από τη μοναδική θέα προσέξτε τα άνετα έπιπλα-αντίκες κι επισκεφθείτε την πλούσια σε υλικό για την άγρια φύση, βιβλιοθήκη. Τα πάντα, από τον φωτισμό μέχρι το ζεστό νερό, τροφοδοτούνται από τον ήλιο. Επίσης υπάρχει ένα καλά εξοπλισμένο Μπαρ και πιο δίπλα μια πισίνα για όσους θέλουν να χαλαρώσουν μετά από το Safari.








Το Abu camp είναι μοναδικό και για έναν ακόμη λόγο. Επιτρέπει στους επισκέπτες να ζήσουν από κοντά το κοπάδι ελεφάντων που διαμένει στον ευρύτερο χώρο της κατασκήνωσης, να συμμετέχουν στο τάισμά τους, ή ακόμη και να τους συνοδεύσουν με τα πόδια σε μια βόλτα μέσα στο δάσος. Η επαφή με τους ελέφαντες προσφέρει μαγικές στιγμές και δίνει την ευκαιρία για μια γνωριμία με άλλα άγρια ζώα που διαφορετικά δεν θα τολμούσαν να πλησιάσουν.








To Abu προσφέρει επίσης πρωινά και απογευματινά Safari καθώς και βραδινές βόλτες με τα πόδια ή με αυτοκίνητο. Τις περιόδους που το Δέλτα του ποταμού πλημμυρίζει, οι επισκέπτες μπορούν να πάνε βαρκάδα με τις παραδοσιακές βάρκες τις περιοχής τα mokoro.
Όποιος είναι λάτρης της ηρεμίας και της φύσης και έχουν την οικονομική δυνατότητα για μία coolαριστή εμπειρία ζωής, το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Είναι σίγουρο ότι το Abu camp θα σας μείνει αξέχαστο.








πηγή: http://www.safaris.gr/


2 σχόλια: