Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Εξαιρετική πρωτοβουλία. Ταΐστρες για τα αδέσποτα σκυλιά της Μυτιλήνης

 
 
Στην επιλογή συγκεκριμένων σημείων τοποθέτησης εστιών σίτισης (ταϊστρών) για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων της πόλης, προχώρησε χθες η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης, κατόπιν των σχετικών αποφάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λέσβου και του Συμβουλίου της Δ/Κ Μυτιλήνης.
Συγκεκριμένα διενεργήθηκε επιτόπια αυτοψία σε επιλεγμένα μέρη του ευρύτερου κέντρου της πόλης, όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση αγελών αδέσποτων σκύλων, προκειμένου να αποφασιστούν τα ακριβή σημεία τοποθέτησης των πρώτων ταϊστρών, οι οποίες ήδη έχουν κατασκευαστεί.

Στην αυτοψία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, τα μέλη του Συμβουλίου Δημήτρης Πάλλης και Δέσποινα Διαμαντή, οι οποίοι χειρίζονται το θέμα των αδέσποτων ζώων, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων “Η Κιβωτός” Δημήτρης Κουζινόγλου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Λέσβου Στρατής Σάκης.
 
 
Τα ακριβή σημεία που επελέγησαν και στα οποία θα τοποθετηθούν οι πρώτες εστίες σίτισης, είναι:
 
- Στο παρκάκι έναντι και δεξιά του Super Market “My Market” (πρώην Βερόπουλου).
- Στο parking δίπλα στο Ναυτικό Όμιλο Μυτιλήνης.
- Στην Πλατεία Σαπφούς, δίπλα στο Παλαιό Λιμεναρχείο.
- Στη Φυκιότρυπα
- Στο Κιόσκι (στο χώρο πάνω από τα Τσαμάκια)
- Στην Επάνω Σκάλα (στο χώρο των Σταύλων).
 
Σημειώνεται ότι στα περισσότερα από τα σημεία που επελέγησαν, ήδη πραγματοποιείται εθελοντική σίτιση των ζώων από φιλόζωους συνδημότες μας. Στόχος είναι, η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί με την τοποθέτηση και νέων ταϊστρών και ποτίστρων, σε σημεία που καταγράφεται έντονο πρόβλημα με τα αδέσποτα.

Με την κίνηση αυτή, η Δ/ Κ Μυτιλήνης και ο Δήμος Λέσβου σε συνεργασία με το Σύλλογο Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός», θέτουν ως μόνιμη προτεραιότητα την αντιμετώπιση του προβλήματος της σίτισης των αδέσποτων ζώων και ευελπιστούν ότι οι δημότες θα αγκαλιάσουν και θα στηρίξουν τη συγκεκριμένη αυτή πρωτοβουλία, η οποία αφενός προάγει την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη της ιδέας της φιλοζωίας και αφετέρου συμβάλλει με ήπιο τρόπο στην εκτόνωση των προβλημάτων που δημιουργούνται σε δημότες και επισκέπτες της πόλης από την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία εξαγριωμένων αδέσποτων σκύλων.
 
Ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος δήλωσε για την εξέλιξη αυτή: «Αφού ευχαριστήσω τους συναδέλφους του Συμβουλίου για την πρωτοβουλία τους, την “Κιβωτό” για την άψογη συνεργασία και τα στελέχη του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Λέσβου για τα άμεσα αντανακλαστικά τους, ευελπιστώ ότι η ενέργεια αυτή θα αποδώσει σύντομα καρπούς, σε σχέση με την προστασία τόσο των ίδιων των ζώων, όσο και των πεζών πολιτών που κινούνται στο ευρύτερο κέντρο της πόλης». 

Ο Πρόεδρος Μυτιλήνης,                 Ο Γραμματέας του Συμβουλίου
Πάνος Μιχ. Πίτσιος                                      Γιώργος Καρίνος


πηγή: http://www.lesvosnews.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου